SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

miercuri, 22 iulie 2009

liber doar în visele tale...

Mai demult citisem un articol despre legea asigurării obligatorii a caselor împotriva dezastrelor. Am vrut să scriu despre asta, dar m-am luat cu altele şi nu am mai apucat. Azi dau din nou peste un articol în care sunt prezentate pe scurt demersurile făcute de firmele de asigurare pentru a se pune în aplicare legea care te obligă să îţi asiguri casa. 

Păi unde mai e libertatea omului dacă este obligat să facă ceva? Ceva de care poate că nu are nevoie, dar acel ceva umple buzunarul cuiva care nu face nimic. Pentru că practic acesta este motivul pentru care se dă această lege. Au venit în România crezând că românul va sări să se asigure, adică să plătească ca boul o grămadă de bani ca în cazul în care se întâmplă ceva să nu primească nimic înapoi. Sau să primească după multe secole de scandaluri, certuri, procese, etc. Doar că românul nu prea a pus botul la treaba asta iar acum se trezesc că nu prea au făcut bani. Şi atunci se dă o mare şpagă undeva prin guvern şi se introduce o lege care obligă cetăţeanul proprietar să cumpere o poliţă de asigurare. Ceva de genul: dacă voi nu ne vreţi, noi vă vrem şi avem nevoie nu de voi ci de banii voştri. Exact cum a fost şi cu RCA-ul. Altă ţeapă trasă românilor de firmele de asigurare. Uitaţi-vă la cât a ajuns RCA-ul acum. Minim 100 de euro pe an. Pentru ca în cazul în care ţi se întâmplă să intre careva în tine, să poţi să mai pierzi încă nu ştiu câte zile umblând pe la asiguratori şi certându-te cu aceştia să ţi se repare maşina cum trebuie. 

Toate firmele de asigurare care fac tot felul de asigurări funcţionează pe principiul: mulţi plătesc, puţini păţesc. Doar că în cazul în care nu vrea nimeni să plătească, ei se asigură prin orice manevră că vor fi destui care vor plăti ca ei să nu facă nimic altceva decât să stea cu punga larg deschisă la gură şi să încaseze. 

Din punctul meu de vedere nu mai avem mult până ce vom avea şi noi aceeaşi "libertate" ca americanii. Când ne vor căuta aştia şi în gaura curului când mergem la aeroport, când ne urcăm în rata de Ghiogârţele, când ieşim pe autostradă să mergem departe de rahatul ăsta de Bucureşti, când vom intra la "mall", etc...

Din păcate sunt destui care consideră că sunt bune aceste legi, recte cei fricoşi şi cei care profită de pe urma lor. Ceilalţi sunt prea puţini pentru a face vreo schimbare. Pot doar să refuze să plătească, iar atunci vor fi "civilizaţi" cu forţa, aşa cum se obişnuieşte în marea "democraţie".

Niciun comentariu: