SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 5 iunie 2009

prost e ăla care dă, nu ăla care cere (1)

Că românii sunt proşti şi toţi îşi bat joc de ei, o ştim de multă vreme. Dar ca o companie americană (cu legături strânse cu cei din umbră) să aibe tupeul să ceară 10 milioane de euro pe kilometru de autostradă, mi se pare absolut incredibil. Iar ca statul român să dea aceşti bani, care de fapt sunt luaţi din buzunarele noastre, mi se pare o bătaie de joc crasă la adresa cetăţeanului. 

Stau şi mă întreb: ce face Bechtel pentru acei 10 milioane de euro (nu dolari) pe kilometru. Îl pavează cu aur, platină şi diamante??? Că dacă e cu Swarovski nu face atât. Or să meargă maşinile fără combustibil pe autostrada asta? bagă în asfalt un absorbant fonic? Sau poate pentru noxe? Îţi prezintă filme porno pe parbriz cât timp tu conduci liniştit cu 200 la oră??? Chiar nu îmi dau seama cum pot să ceară atâţi bani. Şi cu atât mai puţin îmi pot da seama cum poate Berceanu să fie de acord cu aşa ceva??? În fond, banii nu sunt din buzunarul lui!!!

42 de kilometri pe acel tronson x 10 milioane cost mediu pe kilometru = 420 milioane de euro daţi unei firme care ne plimbă cu vorba de cine mai ştie când!!! Doar pentru un tronson amărât. Şi autostrada are 415 kilometri. 

Îmi aduc aminte, sper să nu mă înşel, că plecaseră de la o sumă de 2,2 miliarde de euro (o nimic toată de 5,3 milioane de euro pe kilometru!!!) si acu vreo câţiva ani spuneau că proiectul va costa, de fapt, peste 7 miliarde de euro (un pic mai puţin de doar 17 milioane euro pe kilometru de şosea, 16, 86 milioane). Cum de au putut cei care au aprobat această construcţie să fie de acord cu aceste sume incredibile??? 

Probabil că o parte din împrumutul făcut recent de România se duce chiar la minunaţii de la Bechtel, că doar sunt de-ai lor, nu?!

Aşa merităm, dacă suntem proşti şi fudui!!! Dacă tăcem din gură, de frică să nu ne bată securitatea la uşă. Tăcem din gură, că se poate şi mai rău... Cum adică mai rău??? Adică o să ne fie tare bine doar pentru că avem autostradă făcută de americani, nu? O să o ducă foarte bine românu', mai ales cel care locuieşte în munţi, fără apă, fără curent, doar pentru că avem autostradă făcută de americani, nu? 

Un comentariu:

Cristiana spunea...

Poate putina lume stie ca fondurile pe care le primim de la UE se intorc catre cei care lucreaza din strainatate, cu toate interesele lor din toate tarile cu care chiar ei fac afaceri... Nu vreau sa judec mai mult decat atat.

Si mai vreau sa spun ca, citind si articolul tau, si prin alte putine parti pe unde mai am timp sa intru, am hotarat sa scriu despre o revolta proprie cu un arab (nu e prima si probail ca nu va fi si ultima..) Am si eu razvratirile mele... cu duiumul, chiar daca ma preocupa intens evolutia spirituala. Am scris un articolas pe care o sa-l public azi-maine, a propos de reactiile noastre, razvratirile noastre.