SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 10 iulie 2009

românie... românie

Era o vorbă care spunea că ţara asta e frumoasă, dar păcat că e locuită. Uneori îţi vine să îi dai dreptate. 

Acum câteva luni, România a luat un împrumut de la FMI şi alte bănci afiliate. De fapt nu românii au luat î'mprumutul acesta, ci cei care ne conduc (că doar ei ştiu mai bine cum stă treaba). După câteva săptămâni apare o ştire aici care spune că Merrill Lynch (una dintre acele câteva corporaţii care declară şi să evalueze ceea ce sunt plătite să declare şi să evalueze) declară că România nu avea nevoie de FMI şi de tot acel împrumut. Ceea ce este bineştiut de orice om de bun simţ. 

Doar că astăzi apare o altă ştire, după ce ieri a apărut una în care era făcută o estimare şoc: economia va scădea cu mai mult de 8,6% în al doilea semestru. Estimare făcută de unii de la ING bazându-se, conform articolului,ca urmare a deteriorării situaţiei din sectorul construcţiilor... Mai este băgat în articol şi faptul că cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut cu x%... Ce legătură au construcţiile cu PIB-ul??? Ce legătură are faptul că toate casele de căcat construite în ultimii 10 ani de personaje mai mult decât dubioase, cu materiale de cea mai proastă calitate şi de cele mai multe ori din banii cumpărătorilor nu se mai vând cu PIB-ul? Asta chiar mă depăşeşte...

Poate nu ştiu eu şi au devenit construcţiile ca un fel de consumabile...??? Cifra lor de afaceri putând să crească în continuu... 

Dar ca să reven la idee: astăzi apare o ştire în care se spune că România vrea mai mulţi bani de la FMI....... Asta probabil pentru că banii anteriori s-au dus la BNR? Că cei care decid îîn numele nostru nu au reuşit să facă burta mare? Sau pentru că în România nu mai m unceşte nimeni... Toţi sunt manageri, afacerişti, etc. Nu mai există muncitori, iar cei care există e proşti. Toţi românii fac facultatea ca să nu ajungă la sapă... Hahahahahahaha!!! Păi dacă ai numai manageri în sat, cui îi dai ordine??? De ce a scpăzut productivitatea românului? Nu pentru că munceşte mai puţin sau mai slab. Ci pentru că nu mai sunt tineri care să ia locul celor care se pensionează; s-au făcut sute de mii de facultăţi şi fiecare ghiolban care a vândut o palmă de pământ pe milioane de iepuroi se duce să facă facultatea sau îşi trimite odraslele să ajungă oameni cu educaţie... doar pe hârtie, după cum bine se vede şi se ştie! Şi atunci, conform studiilor şi calculelelor rezultă că românul nu mai este productiv, pentru că în calcul intră şi numărul celor care muncesc efectiv. Cine să producă dacă toţi e şefi???

Cu ce drept se duc ăia la FMI să ne cocoşeze de tot? Cu ce drept fac noi măsuri care de fapt dau în cap exact la cei care nu au bani (vezi noile măsuri din sănătate)? 

Un văr de al meu spunea acum câteva zile că suntem o ţară de căcat, cu oameni de căcat! Nu suntem, dar cei care sunt, sunt atât de mulţi încât îţi dă impresia că aşa e toată ţara. 

3 comentarii:

CORA spunea...

Nesimtirea e litera de lege. Fiecare fura cat poate. Cred ca devine o trasatura a neamului romanesc: sa ne facem mana grebla si sa luam tot ce se poate. Si cred ca se intampla la toate nivelurile..nu numai acolo, in varf!

razvratitul spunea...

din păcate ai oarecum dreptate... sunt şi câţiva oameni cinstiţi, iar când spun cinstit mă refer la cei care nu s-ar simţi bine furând, cărora le-ar veni să îşi taie mâinile dacă ar fura. dar, din păcate, iarăşi, sunt prea puţini.

razvratitul spunea...

doar că aici era vorba de nesimţire grosolană, de îngâmfare idioată şi de tembelism a dracului de molipsitor...