SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

marți, 1 decembrie 2009

alte tâmpenii scoase pe bandă rulantă

Se ştie că oamenii, în marea lor majoritate, când nu au cu ce să îşi umple timpul încep să caute nod în papură în orice le cade la îndemână. Încep să inventeze tot felul de chestii, găsind, nu foarte greu, tot felul de similitudini între diverse imagini şi sunete cu aşa-numitele imagini şi sunete malefice. Apoi încep o tiradă virulentă la adresa producătorilor, neuitând să bage şi unele "informaţii concludente". 

Cam aşa ceva am citit pe unul dintre blogurile pe unde mai arunc câte un ochi şi care prezintă teribilul mesaj malefic transmis de desenele animate de la Walt Disney. Pe lângă mesajele trunchiate (aşa cum le stă bine unor defăimători) şi părerile care nu au, în multe cazuri, nimic de a face cu imaginile, sunt criticate şi aşa-zisele benzi desenate care "continuă să diminueze rolul femeii în societate, făcând-o să pară în continuare un obiect sexual", etc., etc. Aceşti aşa-zişi "îndreptaci" ai moravurilor iau de-a valma tot felul de afirmaţii pe care, în virtutea inerţiei părerilor conspiraţioniste proprii, uită să le mai filtreze. Ei pun de-a valma mesajele subliminale transmise de cineva cu teoriile şi mesajele misandriste transmise făţiş de personaje obscure. Trecând peste paranoia, că altfel nu îi pot spune, de a vedea în orice poză tot felul de lucruri, ceea ce din punct de vedere tehnic este foarte posibil, şi de a auzi tot felul de voci şi cuvinte la diferite viteze ale coloanei sonore, există o mică posibilitate ca unele personaje din lumea filmelor de desene animate să dorească să folosească această industrie şi, de fapt, formă de exprimare, pentru a-şi atinge alte scopuri. Dar să pui alături de asta nişte mesaje pur misandrine care înfierează imaginea bărbatului înalt şi musculos făcând aluzie şi pretinzând existenţa unor secvenţe violente este ceva teribil de ciudat. Să pui alături de asta afirmaţii ale unor persoane care îşi doresc, făţiş sau mai puţin făţiş, eradicarea genului masculin, mi se pare lipsă de discernământ. A spune că desenele animate de acum 20-50 de ani sunt violente şi că prezintă masculinitatea extrem de greşit, venind apoi să ni se arate şi/sau spună cam cum ar trebui să arate un bărbat, adică foarte efeminat, reprezintă, din punctul meu de vedere, o lipsă crasă de etică şi de cultură. 

A prezenta personajele negative doar prin reprezentanţii sexului masculin, făcându-i pe aceştia să pară cei mai tămpiţi, cretini, idioţi, proşti, handicapaţi, neajutoraţi, curvari, hapsâni, şi multe alte "calităţi" de acest gen mie mi se pare o atitudine misandristă. Mi se pare o atitudine concentrată împotriva bărbatului ca fiinţă. Persoanjele feminine sunt întotdeauna, sau în marea majoritate a cazurilor, educate, civilizate, înţelepte, inteligente, curate, bune, iubitoare, etc., în timp ce marea majoritate a celor masculine sunt cele care fac privitorul să râdă. Nu se mai satură de ceea ce au reuşit, acum vor ca aceleaşi personaje să fie şi mici şi schiloade şi habar nu mai am cum... Cum ar fi fost ca Popey Marinarul, că aşa se spune pe româneşte, să se lupte nu pentru o femeie ci pentru altceva, fiecare să îşi folosească imaginaţia, cu un Bluto vai steaua lui, de aceeaşi înălţime cu el, slab şi cu ochelari, să zicem??? Mă întreb dacă ar mai fi avut atâtea episoade. Cum ar fi fost ca Tom şi Jerry să fie două animale asemănătoare din punct de vedere al dimensiunilor? Ar mai fi părut ele veridice? Ar mai fi avut succesul pe care l-ar fi avut? NU!!! Se iau de filmele cu animale, în care animalele de genul masculin se luptă între ele. Alllooooo!!!! Sunt animale! Schimbaţi din când în când canalul de pe "tâmpizare" pe un Animal planet sau un National geographic. Masculii din regnul animal se luptă de multe ori pentru femele. Luptele nu sunt neapărat sângeroase, dar îşi au rostul lor. Eu ştiu că voi aţi vrea să modificaţi şi comportamentul animalelor, dacă aţi fi în stare, că sunt prea violente, dar uite că nu se poate. Animallul e animal. A face desene animate în care personajele animale se comportă ca oamenii, gen Ice age (toate părţile), mi se pare o şi mai mare tâmpenie. (Şi nu e singurul desen animat de acest gen.) Pentru că animalele se comportă ca animalele. 

Vă plângeţi că personajele masculine din desenele animate sunt uriaşe, musculoase, agresive (asta e o dovadă a paranoii), etc., dar nu vă plângeţi niciodată că personajele feminine sunt prea mici, prea firave, prea viclene, prea şirete, violente, agresive, rele, poruncitoare, şi deşi îţi dau impresia că nu se pot ajuta ele ajung să îi ajute şi pe "monştrii" masculini... Încercaţi să minimnizaţi bărbatul şi să preamăriţi femeia, atribuindu-le calităţi pe care, în viaţa normală nu le au. Nu vă daţi seama cât de penibili aţi devenit? Iar această atitudine se poate vedea nu numai în desenele animate ci mai în toate filmele, în special în cele americane şi ale vorbitorilor nativi de limba engleză. 

Educaţia de acest gen este dăunătoare, ea formează un anumit mod de a gândi copilului. Analizaţi întâi similitudinile între animalele din desenele animate şi oameni şi gândiţi-vă la subliminalul acestor secvenţe şi apoi începeţi să susţineţi nişte puncte de vedere la fel de obscure precum cele pe care le prezentaţi în însemnările voastre. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!