SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 30 noiembrie 2009

d'ale recrutărilor

Tot primesc de pe la ăştia cu CV-uri pe internet, mai ales de la bestjobs tot felul de ştiri, printre care şi informaţii despre cum să scrii CV-ul, ce să scrii şi ce să nu scrii în CV, cum să te comporţi la interviu, etc. Şi alte ştiri în care măreţii noştri angajatori se plâng de CV-urile pe care le primesc. Nu am găsit încă pe nicăieri ştiri şi informaţii venite de la cei care se află de cealaltă parte a baricadei, adică cei care îşi doresc să se angajeze. 

Uitându-mă atent la anunţurile postate de diverse firme te şi miri că primesc CV-uri normale. Trecând peste romgleza existentă în mai toate anunţurile, foarte multe anunţuri au titluri care nu corespund cu conţinutul acestora. Sau există altele în care ţi se cere să o ştii şi pe mama ştiinţei ca să îţi acorde un amărât de interviu. Ca să nu mai zic de salariile de căcat pe care le oferă cu mare emfază, ca şi cum ar fi o avere colosală. 

De azi am să încep să pun grămadă, până când mă voi plictisi, tot felul de astfel de anunţuri, ca să aibă şi muritorii de la uşa firmelor motiv de râs. Dacă există alte persoane care au citit anunţuri similare şi doresc să le pun pe "răboj", sunt rugate să îmi lase linkul către anunţ. Mulţumesc anticipat!

Primul: FLASH ANIMATOR/DESIGNER, scris cu litere mari, adică citiţi cu atenţie tâmpiţilor: FLASH ANIMATOR/DESIGNER.
Cine face angajarea? Confidenţial...
Ce presupune postul, adică descrierea acestuia: foarte scurtă: "FLASH ANIMATOR / DESIGNER - oportunitate pentru freelanceri. Ne dorim sa investim in persoane competente si dornice de perfectionare continua."
Ce se cere? Pe lângă altele, multe dintre ele "bărbi", "min. 1 an de experienta in lucrul cu Adobe Photoshop, Illustrator (sau orice aplicatie similara), solide abilitati de design si animatie, absolvirea de studii superioare cu profil tehnic, foarte buna cunoastere a limbii engleze, simt artistic, persoana design oriented"... Nimic despre Flash. Dar musai cu studii superioare. (Deci dacă am făcut facultatea de medicină veterinară sau cea de avocat, aş putea să mă duc să mă angajez ca designer (că despre animator în flash nu se discută)). Dacă nu ai studii poţi să fi lucrat matale şi 7.000.000 de ani în Flash, nu ai "valoare". De asemenea, dacă nu ştii limba engleză, dar vorbeşti la perfecţie franceza, chineza, indiana, araba, norvegiana şi vreo alte cinci-şase limbi, degeaba; designul nu se face decât în engleză. Cât despre faptul că trebuie să ai simţ artistic... Păi şi ţiganii au simţ artistic, nu vezi ce turle şi turnuleţe frumoase şi-au făcut la "casteluri"? Şi, la urmă, dar nu în ultimul rând, trebuie să fi "design oriented". Nu "SUA oriented" sau "Russia oriented", "design oriented". Dar să ai grijă, că întrebarea capcană la interviu e: "spre ce punct cardinal te uiţi când eşti "design oriented"?"...

Am să fac prezentări de asemenea mostre, cam o dată, de două ori pe săptămână. Asta în cazul în care nu apar ceva noutăţi din partea altor cititori.

Niciun comentariu: