SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

duminică, 12 aprilie 2009

cum încearcă guvernul să facă rost de bani pentru a scoate ţara din criză şi pentru a mări pensiile şi salariile ... profesorilor, să zicem...

Voi începe azi un şir, care probabil va fi nesfârşit, de prezentare a faptelor dragului nostru guvern de a scoate ţara din "CRIZĂ" şi de a mări pensiile celor care au muncit toată viaţa pentru propăşirea lor şi pentru mărirea salariilor ... profesorilor, să zicem, care se doresc să "educe" noile generaţii (dar cine are nevoie de aşa ceva?)
Cică ar fi un proiect de ordonanţă al Guvernului care ar interzice instituţiilor publice să cumpere autoturisme sau să achiziţioneze astfel de mijloace de transport în leasing.
E, aş... asta e doar pentu cei care chiar cred asemenea gogoşi ... Păi ia să vedem:
"
Pentru ministerul Elenei Udrea se face o excepţie, din moment ce pentru demnitar(ă?) va fi achiziţionată o maşină de 141.760 de lei, fără TVA (35.000 de euro). De altfel, pentru directorii din minister vor fi cumpărate trei autoturisme de 80.000 de lei fără TVA (aproximativ 20.000 de euro), iar pentru ceilalţi angajaţi ai ministerului vor mai fi cumpărate şase autoturisme de 50.000 de lei (12.500 de euro) şi un lot de nouă autoturisme de 21.000 de lei fără TVA (5.250 de euro)."
Cum aşa??? Păi e simplu: stimata doamnă a declarat că maşina din dotare (închiriată de minister, probabil, de la RAAPPS) i-a pus viaţa în pericol... Probabil vă veţi gândi că sărmană demnitară se plimbă într-o rablă de 2 bani găuriţi; dar dacă maşina aceea este un audi A6 (firmă cu renume: citat din declaratiile site-ului despre performanţele lui A6: "
Noul Audi A6 combina motoarele puternice si designul dinamic cu dotari intalnite pana acum doar la clasa de lux. Alte calitati remarcabile sunt o fascinanta dinamica a condusului si confortul sporit, alaturi de elemente de siguranta pasiva si activa de ultima generatie.") e cam greu de crezut că o asemenea maşină poate rămâne dintr-o dată fără frâne în mijlocul lungului drum de la Giurgiu la Bucureşti.
Până la urmă, stând şi gândind la rece, adică având picioarele într-un lighean (că banii de cadă s-au dus la ministerul turismului) cu apă rece (cea caldă se dă doar la guvern) mi-am zis că este o soluţie foarte bine venită: maşinile noi nu vor mai pune viaţa celor care muncesc în respectivul minister în pericol, eliberându-i de un mare stres, astfel încât să poată dezvolta planuri de creştere a industriei turismului din minunata noastră ţară, de pe urma cărora să beneficieze tot românul... (acu, depinde cine sunt români, probabil că doar cei de prin ministere, guverne şi alte organisme "abilitate")
Dar vorba unui concetăţean: "să trăim bine" (acu nu înseamnă că în viaţa asta... nu?)

Niciun comentariu: