SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

duminică, 12 aprilie 2009

"Teroriştii" şi WTC

Cu ceva timp în urmă (adică acum vreo 4-5 ani) am avut o discuţie (de fapt, mai multe) cu nişte amici, referitoare la aşa-zisul atac terorist din 11 septembrie din SUA. Atunci prezentam cuiva pentru prima dată părerea mea despre acel "atac terorist":
probabil, deşi e foarte sigur, turnurile au avut o eroare de proiectare şi în timp au fost descoperite probleme grave în rezistenţa lor. Având în vedere faptul că acele turnuri reprezentau mândria americanilor, un tip "banal", pe atunci preşedintele lor, numit G.W. Bush, s-a gândit că s-a ivit ocazia de a împuşca vreo câţiva iepuri cu un singur cartuş. care era ideea: demolăm turnurile, astfel încât să nu cadă firmele de proiectare, construcţie, etc, de incapabile, "acuzăm" pe arabii noştri prieteni de atac terorist, ne asigurăm că nu vom găsi nicioadată pe cine căutăm, terminăm treaba pe care a început-o tata (Bush senior) cu ceva timp înainte, punem mâna pe Irak (ca să punem la putere un guvern marionetă aservit nouă), dacă tot am ocupat Irak-ul, punem mâna şi pe resursele lor de petrol (şi ale Kuweit-ului, cică noi îi protejăm) şi cel mai important lucru, verificăm dacă puterea noastră de convingere a rămas la fel de puternică sau chiar a depăşit planul pe deceniul respectiv... lucru despre care toată lumea ştie că aşa s-a întâmplat.
Mulţi dintre acei amici au început să râdă... mulţi au făcut-o şi după aceea... mulţi, din păcate, o fac şi în prezent...
Iată că mi s-a ivit ocazia să prezint un material scris de cei de la Descoperă.ro (care nu sunt altceva decât varianta de internet a canalului de televiziune Discovery), bazat pe declaraţiile a doi dintre specialiştii care au analizat rămăşiţele rămase pe locul "atacului terorist", Steven E. Jones si Niels Harrit.
Voi reda aici materialul, pentru că peste ceva timp este posibil să nu mai fie găsit pe acel site:

"Urme de explozibil descoperite in ruinele World Trade Center
O echipa de specialisti a publicat recent in Open Chemical Physics Journal rezultatele unui studiu asupra ruinelor de la World Trade Center. Steven E. Jones si Niels Harrit, doi dintre cercetatorii care au efectuat analiza chimica a resturilor rezultate in urma atacului terorist de la 11 septembrie, au anuntat ca printre uriasele gramezi de moloz au fost identificate urme ale unui explozibil extrem de puternic, urme ce sustin teoria unei detonari din interior a celor doua turnuri gemene.

„Am identificat mai multe particule distincte de culoare rosie intre ruinele WTC. In urma analizelor amanuntite, care au inclus observatii facute cu ajutorul unui microscop electronic, spectroscopia dispersiva cu raze X (XEDS) si analiza efectelor termice asupra materialelor, rezulta ca in timpul atacurilor structura turnurilor a fost supusa unei temperaturi extreme care nu poate fi atinsa decat in cazul folosirii unui exploziv ultra modern, asa numitul super-termit nanostructurat”, afirma unul dintre cei doi oameni de stiinta.

„Costurile producerii unui asemenea material sunt enorme, de aceea el este folosit foarte rar in demolarile controlate. De aceea putem concluziona ca a fost nevoie de un efort financiar destul de mare pentru a duce la prabusire turnurilor gemene”, concluzioneaza Niels Harrit.

Sursa:Rawstory
"

sper ca celelalte afirmaţii să fie dezvăluite pe parcursul anilor ce vor veni de alţi specialişti care au direct implicaţi în murdara afacere a americanilor.

Niciun comentariu: