SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 30 aprilie 2009

să ajutăm guvernul să nu moară de foame

Iată că mai-marii noştri, aleşii noştri (deşi eu unul nu am ales pe nimeni) ne oferă o altă mostră de şmecherie. După cum bine ştie cam tot românul, ţara a fost încălţată cu un împrumut de vreo 20 de MILIARDE de euro. (trecem peste aspectul dobândă) 

Iată ce ne spun "cei în drept" despre cum vor fi distribuiţi banii: "Vom lua un imprumut de 20 de miliarde de la CE si FMI. 13 miliarde de euro vor merge catre BNR pentru a consolida rezervele nationale si pentru stabilitatea monedei in raport cu celelalte valute. Alte 6 miliarde sunt pentru Guvern, in special pentru investitii." Continuare: "Numai in conditii exceptionale cele 6 miliarde pot fi folosite pentru alte tipuri de actiuni decat investitiile. Daca e nevoie, vom folosi acesti bani pentru pensiile si salariile mici in cazul in care criza se va agrava." Un semn bun, s-ar putea gândi poporul, măcar se gândesc şi la noi, aia sărmani. Dar staţi, că vine "inteligenţa" sa, ministrul de finanţe şi ne iegzplică mai bini cum stă treaba; uite aici exemplu de limbaj de "ministru": "Nu poti lua imprumutul ca sa-l dai pe papa". Cu alte cuvinte, puneţi-vă pofta în cui. Banii sunt alocaţi aşa cum ne-a prezentat preşedintele ţării, 13 la BNR şi 6 la Guvern.

Acu se nasc două întrebări:

1. Din câtă matematică am făcut eu 13 + 6 = 19. Restul de 1 miliard se duce probabil pe mâncarea şi băutura pentru cei care au trudit până au reuşit să scoată această "pleaşcă" de la FMI şi CE (Comisia Eurpoeană dă şi ea bani cu împrumut??? nu ştiam; eu credeam că e vorba de Banca Mondială; surata FMI-ului, deh!) 

2. 6 MILIARDE DE EURO se duc la Guvern PENTRU INVESTIŢII... Adică cei din guvern îşi fac afacerile pe spatele românilor!!! Le-o fi greu, săracii de ei, într-o perioadă aşa de păcătoasă... S-au gândit că românului, cum e el săritor şi bun, i s-o făcut milă de amărâţii de guvernanţi şi au zis să nu ne mai bată la cap cu atâtea referendumuri şi întrebări. Să arate şi ei că au spirit de iniţiativă. Să nu tot întrebe în strâmba şi-n drâmba dacă e bine sau nu. Că doar de aia au fost aleşi, nu??? 

Aşa că români, să nu vă pară rău de alea nouă sute de euro pe care îi aruncaţi din buzunar, că o faceţi pentru o cauză nobilă!!!

Niciun comentariu: