SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 4 mai 2009

lămuriri suplimentare...

Un articol apărut în Wall Street, spune că "In 24 martie, Romania a ajuns la un acord pentru o finantare totala de 19,95 miliarde euro, din care 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la Comisia Europeana, 1 miliard euro de la Banca Mondiala si 1 miliard euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)." Deci se pare că această Comisie Europeană dă bani cu împrumut pe lângă altele. 

Însă nu este chiar aşa cum s-a afirmat de către preşedinte că 13 sunt pentru BNR iar restul de (doar) 6 sunt pentru Guvern. Iată ce ne spun cei de la Wall Street: "Banii de la FMI merg la BNR, pentru sustinerea rezervei valutare, sumele de la CE si Banca Mondiala sunt destinate acoperirii deficitului bugetar, iar miliardul de euro de la BERD este pentru banci, pentru sustinerea creditarii." 

Calculând la cursul de azi cât ar însemna deficitul preconizat pentru acest an (24,3 miliarde lei), rezultă 5,799 miliarde euro. Cum poţi să acoperi 5,8 miliarde cu 2 miliarde???

Poate că sunt eu mai greu de cap, dar cum poţi "susţine creditarea" dând bani băncilor??? Sau sărmanele bănci nu mai au "lichidităţi" cu care să crediteze cetăţeanul disperat care doreşte să pună mâna cât mai repede pe un credit, mai ales că acum dobânda e pe undeva pe la doar 15% pe an??? 

Niciun comentariu: