SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

miercuri, 17 februarie 2010

ce ni se mai pregăteşte

- Pentru nefericiţii locuitori ai sectorului 6 veştile sunt îmbucurătoare: vom avea mai mult spaţiu... Bănuiesc că acesta ar putea fi motivul aruncat în ochii plebei pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar când spaţiile regulamentare sunt insuficiente. Mă întreb ce vor face cu maşinile parcate pe trotuare? Pe spaţiile verzi? Multe dintre acestea având avizul primărie... Adăugând că preţul recuperării tărăboanţei vă va costa numai 850 de lei (dintre care 100 de lei doar pentru şedinţa foto) ne vine în gând o idee: mai bine vindem automobilul şi ne luăm bi- sau tricicletă. Cred că mă lansez în afaceri şi voi construi o cvadricicletă, care să aibă pedale pentru toţi călătorii, astfel viteza crescând considerabil, la fel ca şi perioada pedalării la viteză optimă.

http://www.corporatenews.ro/articol/Auto/37092/Cresc-tarifele-percepute-dupa-ridicarea-masinilor.html

- Ce bine că am intrat în Europa... Putem să demonstrăm acum că suntem o ţară de oameni buni, binevoitori şi săritori (nu la gâtul netrebnicilor, ci în ajutorul lor). Una dintre marile probleme (false) ale omenirii este energia şi, cică, energia atomică a devenit din nou la modă. Numai că există o problemă: produce deşeuri extrem de periculoase. Ţările vestice s-au gândit că ar fi bine ca aceste deşeuri săă fie depozitate la un loc, adică într-un singur loc, iar toate ţările care au reactoare şi cele care beneficiază de pe urma energie atomice să pună, eventual, umărul la strângerea fondurilor necesare construirii şi întreţinerii unui asemenea depozit. Suma vehiculată de unii ar fi de doar 5 milioane de euro pe an. Ceea ce înseamnă extraordinar de puţin dacă ne gândim la efectele adverse pe care le au asemenea deşeuri şi la faptul că acestea nu "se curăţă" în câţiva zeci de ani, ci cam într-o sută de mii de ani (100.000). Deşi din afirmaţiile directorului adjunct al Covra, agenţia responsabilă de depozitarea deşeurilor nucleare din Olanda, rezultă că se va găsi o ţară VOLUNTARĂ, care, probabil, va cere ceva bani pentru treaba asta. Discuţiile se poartă între două ţări vestice, Italia şi Olanda, şi şase state care au aaprţinut fostului bloc comunist, Polonia, Romania, Slovacia, Lituania, Slovenia şi Bulgaria. Doar nu vă aşteptaţi ca Olanda sau Italia să dorească să fie acel voluntar... 

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article7029703.ece

Niciun comentariu: