SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

miercuri, 10 februarie 2010

listuţă

Având în vedere faptul că s-au strâns destul de multe ştiri noi, am să fac o primă "listuţă", cea mare urmând să apară în câteva zile. Aşa că le voi lua într-o ordine total aleatoare:

- o idee foarte interesantă a unui popă polonez: http://www.wiseupjournal.com/?p=1379. de ce să mai stea copiii la coadă pentru a primi semnătura că au fost la mesă când îşi pot lăsa amprentele la intrarea în biserică şi astfel să scape şi de un examen înainte de confirmare (ritual creştin în care credincioşii îşi reafirmă credinţa în care au fost botezaţi ca prunci sau copii). mă întreb doar: cam ce le spune popă ăla de e suficientă prezenţa la doar 200 de mese? şi pe cine serveşte el de fapt, obişnuind astfel copii să fie amprentaţi pentru orice?

- cu ceva timp în urmă românia a încheiat unul din multele contracte păguboase (pentru români, evident). acela cu faimoasa firmă americană bechtel, pentr construirea unei autostrăzi. autostrada transilvania. numai că noi trebuie să le dăm bani de la buget pentru ceea ce construiesc ei (sau mai bine zis, pentru ceea ce NU construiesc ei). anul ăsta se plâng că au nevoie de nici mai mult, nici mai puţin de 300 de milioane de euro pentru CONTINUAREA lucrărilor, nicidecum pentru terminarea lor. http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-6889746-bechtel-acest-avem-nevoie-circa-300-milioane-euro-pentru-continuarea-lucrarilor-autostrada-transilvania.htm?cfnl=. cam pentru ce distanţă este nevoie de aceşti bani? doar 50 de kilometri. asta înseamnă 6 MILIOANE DE EURO PE KILOMETRU. cu banii ăştia o pavam cu platină şi îi puneam şi trotuar din cristal de boemia. dar vorba 'ceea: prost nu-i ăla care cere, prost e ăla care dă. cu alte cuvinte noi toţi românii...

- unul dintre minunaţii guvernanţi, musiu berceanu, ne spune că nu mai sunt bani pentru reparaţia drumurilor (stricate de utilajele de deszăpezire, special angajate pentru asta, probabil) pentru că toţi au fost daţi firmelor de deszăpezire... http://www.gandul.info/news/ministrul-berceanu-ne-anunta-ca-dupa-romania-zapezilor-dam-in-romania-gropilor-am-dat-toti-banii-pe-deszapezire-sa-nu-ne-intrebati-la-vara-de-ce-nu-reparam-gropile-5487185. ca să ştim şi despre ce sumă este vorba ne uităm la o declaraţie venită pe wallstreet: http://www.wall-street.ro/articol/Economie/79958/Deszapezirea-a-costat-in-iarna-aceasta-80-mil-euro.html. deci pentru reparaţia drumurilor erau pregătiţi 80 de milioane de euro... care vezi tu, s-au dus în buzunarul firmelor care au pretins că vor deszăpezi bucureştiul. pentru că numai deszăpezire nu poate fi numită trecerea unui tractor amărât cu o lamă vai steaua ei printre blocuri şi pe străzile principale. şi se mai trezesc tot felul de formatori/toare să ne bată obrazul că stăm cu mâinile în buzunar şi nu ieşim la dat zăpada deoparte... mai deunăzi primi pe mess un mesaj umanitar venit de la trei fufe care, probabil, să îngrijeau de un adăpost pentru căţei şi care solicitau ajutor voluntar pentru deszăpezirea adăpostului. ceea ce înseamnă că domniile lor nu catadicseau să iasă în zăpadă şi să dea la lopată, pentru că s-ar fi udat picioruşele lor firave şi li s-ar fi rupt unghiuţele îngrijite în atâtea zile... ca să nu mai zic că nu ar mai fi cotcodăcit vrute şi nevrute pe mess, internet, hi5 şi alte reţele "sociale", în loc să aibă grijă de nişte animale amărâte.

- că traseul prin care trece mâncarea până ajunge pe mesele oamenilor este, mai ales în ultima vreme, atât de încâlcit, se ştie demult. că majoritatea ţaranilor, fermierilor şi crescătorilor de animale nu se prea uită la ce scrie pe etichetă când folosesc tot felul de chimicale pentru îngrăşăminte şi alimentele animalelor, o ştiu destui oameni. de altfel, aproape 95% dintre cumpărători nu citesc eticheta produsului, băgând în ei de-a valma tot felul de minunăţii, după care se miră de îi doare una sau alta. o altă dovadă a faptului că nu poţi fi sigur că ceea ce se pretinde a fi natural este natural găsim aici: http://www.mediafax.ro/social/doua-treimi-din-ouale-produse-in-romania-sunt-de-la-gaini-crescute-in-baterii-5489512. nu doar crescătoriile folosesc hrană modificată genetic, ci şi micii producători şi chiar şi tăranii. mulţi nu ştiu despre ce e vorba. mulţi nu ştiu de ce nu e bună. mulţi nu pot concepe că cineva le doreşte răul. şi mai sunt şi cei pe care nu îi itneresează.

- cum ziceam şi înainte de alegeri, cazurile ridtzi şi udrea sunt o mare pată pe imaginea pnl-ului. chiar scriam într-un comentariu că m-aş mira teribil dacă udrea va păţi ceva. şi uite că nu a păţit nimic. la fel m-am mirat şi de efectul teribilului referendum în legătură cu numărul parlamentarilor. şi a fost şi acela apă de ploaie, un os de ros pentru fraieri. se pare că este nevoie să fie cineva pedepsit, dar nu pentru actele grave, ci doar pentru o banală neglijenţă în serviciu: http://www.mediafax.ro/social/dna-i-a-transmis-lui-kovesi-un-nou-dosar-privind-o-pe-monica-iacob-ridzi-5489436. m-aş mira ca madam kovesi să facă ceva împotriva tovarăşei ridtzi. dar probabil că are ordin expres de la "zeus"... cum este poreclit în unele cercuri ale pnl-ului, băsexu.

- pentru moment a fost linişte. netanyahu pretindea că vrea pace, că vrea să se înţeleagă cu toată lumea... probabil că încercarea de mituire nu a dat rezultate, aşa că primul-ministru izdraelian s-a reîntors la vechile obiceiuri. de a cere lumii, adică sua şi nato să adopte măsuri extrem de dure împotriva iranului (pentru că vezi tu, vor să îşi facă şi ei o bombă atomică). din diferite motive, baraca şi, uimitor, şi rusia îi ţin isonul: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1148563.html. singura ţară care nu este de acod făţiş cu aceste măsuri este china şi, cu siguranţă, şi venezuela.

- ne-am tras scut american. mare mândrie trebuie că e în sufletele şi inimile pro-americanilor. asta e din ciclul: ţara arde, babele se piaptănă. asta pe lângă faptul că noi suntem atât de puternici încât ne-am oferit să le dăm voie americanilor să îşi pună pe teritoriul nostru o parte a scutului care să îi apere de eventualii "terorişti". sau, suntem atât de amărâţi şi de neputincioşi încât avem nevoie de americacani pentru a ne apăra ţara. mulţi s-au ridicat şi au început să conteste această decizie luată fără acordul plebei, aşa că ni se dau explicaţii amănunţite. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6893475-scutul-american-antiracheta-primele-explicatii-oficiale-romania-nu-gazdui-radare-sau-sisteme-navale-doar-interceptori-terestri-costul-instalarii-amenajarii-locatiei-suportat-sua.htm?cfnl=. citiţi şi vă minunaţi de aberaţiile pe care le pot îndruga cei plătiţi să mintă. interesantă devine partea a patra, în care se explică, pentru cei mai înceţi la minte, de ce îşi fac americacanii scut: Etapa 4, orizont de timp 2020; Asigurarea unei protectii crescute a teritoriului SUA impotriva unor atacuri cu rachete balistice intercontinentale. oare de ce polonezii şi cehii nu au fost de acord cu acest scut? se temeau ei de reacţia mamei rusii? aş! şi cum se mănâncă căcat (cuvânt românesc) la greu de către mai marii din mae, legat de reacţia rusiei, uite că nu e aşa: http://www.washingtontimes.com/news/2010/feb/10/russian-military-nyet-to-missile-defense/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_world-news. "ruşii spun niet scutului defensiv cu rachete". declaraţia se pare că aparţine generalului Nikolai Makarov. acesta respinge declaraţiile administraţiei obama care pretind că scutul nu este îndreptat împotriva rusiei. hahahaha, trebuie să fi tare prost să crezi gogoriţa asta americacană.

- se ştie de ceva vreme că grecia nu ar fi într-o situaţie prea roză. apăruse chiar şi ştirea că grecii ar dori să se retragă din (m)ue. bineînţeles că ăşti nu vor fi de acord cu aşa ceva. o ieşire a unei ţări din firavul lor stat ilegal ar fi o lovitură grea pentru imaginea pe care şi-o crează cu atâta sudoare şi sârg. aşa că s-au gândit să ajute grecia. financiar, bineînţeles. adică să o bage de tot în groapă... cam aşa trebuie citit când vine vorba de ajutor financiar. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-6895155-guvernele-europene-pus-acord-ajute-grecia.htm?cfnl=. dacă "vor vrea" sau nu amărâţii de greci, rămâne să aflăm.

- o ştire nouă, care deşi pare banală, reprezintă un pas important spre dezvăluiri care au fost ascunse de ochii lumii pentru multe decenii: http://english.aljazeera.net/news/europe/2010/02/2010210103524312763.html. un tribunal englez a ORDONAT guvernului să dezvăluie informaţii secretizate în legătură cu tratamentul la care a fost supus un fost deţinut de la guantanamo bay, care spune că a fost torturat când se afla în custodia sua. este un pas important, într-adevăr, însă bietul om nu ştie la ce va fi supus de către mi5. 

- bravii noştri leguitori s-auu săturat să râdă lumea de ei când sunt văzuţi în maşini de serviciu marca dacia sau daewoo (nubira). aşa că s-au gândit să ceară să le fie cumpărate maşini mercedes. http://www.romanialibera.ro/politica/a177050-umilii-parlamentari-vor-mercedes-de-la-stat.html. se face speculaţia că acestă discuţie trebuiaştearsă din stenogramă, atât la cerea expresă a iniţiatorului, unu' zgonea, din psd, cât şi a preşedintei camerei, rodica anastase. tot în acest articol aflăm că nu ar fi primul caz în care discuţii din plen sunt şterse din stenogramă. o deplasare în thailanda a unei delegaţii... cione ştie câte asemenea discuţii "de interes naţional" au mai dispărut sau au fost blocate să apară în stenogramele parlamentului hoţilor.

- o altă ştire, despre care am mai multe informaţii, pe care le voi publica într-o însemnare ulterioară se referă la editorialul scris într-un număr al washington times în care se cere eliberarea celor 10 baptişti prinşi la furat de copii aşa-zişi orfani în haiti. http://www.washingtontimes.com/news/2010/feb/08/free-the-baptist-10-in-haiti/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_opinion. mai mult de atât, respectiva persoană îşi permite să scrie: "Incompetent regime in Port-au-Prince penalizes charity". trecând peste obişnuita gargară religioasă şi peste lipsa totală de respect faţă de un guvern al unei ţări, precum şi peste obişnuitele declaraţii în care este implicată întreaga lume care se simte indignată faţă de un asemenea act de nerecunoştinţă, articolul nu face decât să dea apă la moară tuturor hoţilor, mitomanilor, hoţilor de organe şi alte asemenea minunate categorii, indiferent de sex şi orientare politică şi/sau religioasă. nu trebuie scăpat din vedere faptul că grupul avea o lideră (în americaca femeia este o doamnă, fie ea curvă sau criminală, ea nu face niciun rău) şi un număr considerabil de femei printre ei. de asemenea, articolul aruncă, aşa cum e clasic pentru americacani, o lumină atât de proastă asupra guvernului şi una atât de bună asupra intenţiilor bune ale "sărmanilor" baptişti, încât mai-mai îţi vine să te duci şi să le dai o lopată în cap nerecunoscătorilor de haitieni.

Niciun comentariu: