SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

miercuri, 24 februarie 2010

crime de război

Zilele trecute, un avion american a ucis "din greşeală" 27 de civili afgani confundându-i cu talibanii. http://www.reuters.com/article/idUSTRE61L1XJ20100222 Războiul de o lună din Gaza de la cumpăna anilor 2008 şi 2009 a dus la uciderea a peste 1.000 de civili palestinieni. Multe alte războaie "moderne" au dus la moartea a sute de mii de civili. Acestea sunt crime de război, dacă pot fi numite aşa. Războiul în sine este o crimă. Faptul că te duci de bună voie sau eşti forţat să te duci să ucizi este o crimă. Trimiterea de trupe pentru a ucide este o crimă. Aprobarea unui asasinat (vezi asasinarea unuia dintre fondatorii Hamas de la începutul anului, doar ca un exemplu recent) este o crimă. Şi multe altele.

Toate acestea ar trebui aduse în faţa unui tribunal internaţional, aşa cum au făcut în şarada de după al Doilea Război Mondial, şi toţi cei găsiţi vinovaţi să fie executaţi. Poate aşa lumea ar deveni mai bună. 

A ucide civili doar pentru că i-ai confundat cu insurgenţi este un lucru inadmisibil pentru o armată care se laudă cu tehnologia avansată de care dispune. Ori tehnologia nu e atât de avansată, ori cei sau cele care o manevrează sunt nişte idioţi/idioate. Fără a pune sub acuzare acele persoane care s-au făcut vinovate de aceste crime oribile, credibilitatea armatei americane scade pe zi ce trece. Iar noi suntem atât de tembeli (nu eu sau tu, ci ăia din fruntea statului) încât să le dăm voie să ne ocupe ţara sub pretextul unui scut care să îi protejeze doar pe ei şi temerile lor idioate.

Ne batem cu cărămida în piept că suntem buni şi iubitori, dar nu ne dăm înapoi de la războaie. Nu ne dăm înapoi de la ucideri, chiar şi ale criminalilor. (Da, mă contrazic...) Da, nu ar trebui executaţi ci trimişi la ocnă pe tot restul vieţii. Sau la cariera de piatră. Indiferent că e femeie sau bărbat. Iar dacă e nebun/ă, cu atât mai mult. Cred cu tărie că după ce vom avea o armată de ocnaşi şi ocnaşe oamenii se vor potoli, destul de mult.

Niciun comentariu: