SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 18 martie 2010

lumea în câteva ştiri

- Cum se ajunge, mai nou, în funcţii de conducere? Te promovează fosta parteneră de afaceri. Filiera Udrea este una dintre filierele prin care se poate ajunge pe un loc călduţ şi plătit gras. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7043385-filiera-udrea-numit-partenera-afaceri-fruntea-companiei-nationale-investiti-alte-femei-noroc-viata.htm?cfnl=

- Îţi faci casă sau îţi cumperi una într-o zonă din afara Bucureştiului şi ai impresia că ai scăpat de griji. Printre multe altele, cele mai multe legate de infrasctructură, apare şi cea a siguranţei tale, a casei şi a familiei. Sunt zone în care riscul unui jaf este mai mare, iar altele în care riscul este mai mic. 
Am scris despre ştirea asta, deoarece, de curând, a existat o dezbatere aprinsă legată de sfaturile lui Tudorel B. Butoi Severin, profesor universitar doctor şi psiholog criminalist, ex. colonel de poliţie – Şef al laboratorului psihologic de detecţie a comportamentului simulat – Serviciul criminalistic – Poliţia Capitalei, care a declarat, într-un mod destul de agresiv că "dacă eşti violată e vina ta". Foarte multă lume, în special "feministele", au sărit repede de cur în sus, dovedind astfel cât de capabile sunt să înţeleagă ce li se spune. Omul nu a făcut o şcoală de comunicare cu persoanele cu creier mărunt, aşa că se exprimă cum a învăţat el la şcoala sa, ca din topor. Nu e vina lui că nu a fost "educat" să ţină cont dacă vorbeşte cu curci, cu broaşte sau cu găini. Omul a încercat, deşi de cele mai multe ori se dovedeşte că "facerea de bine e futere de mamă", să recomande unele măsuri care pot fi luate de femei (având în vedere faptul că violurile asupra persoanelor de sex masculin au loc în alte circumstanţei) pentru a nu "o căuta cu lumânarea". Însă cei care nu reuşesc să înţeleagă ceea ce trebuie să înţeleagă, s-au legat de faptul că omul a spus că modul în care o femeie se poartă poate fi provocator, iar unii dintre bărbaţi nu ştiu decât de legile animale: a ridicat femela coada, arde-o!
Toată tărăşenia este extrem de ridicolă. Toate valurile pe care le fac "feministele"  şi "feminiştii" sunt de fapt vând în ochi, deoarece aceştia nu doresc să înveţe cum să prevină, invocând drepturi doar pentru o parte a societăţii, nu şi pentru cealaltă. Nu spune nimeni că piţipoancele sau curvele trebuie babardite fără voia lor (termenul "viol" are unele conotaţii cu care eu nu sunt de acord), dar să pretinzi că soţul şi-a violat soţia, mi se pare de-a dreptul stupid. Câţi bărbaţi au fugit repede la poliţie să declare că i-au violat soţiile? Cine ar lua în serios o asemenea relatare? Nimeni! Ideea de viol conjugal transcede orice bun simţ şi orice lege naturală.
Astea cu drepturile femeii de a face ce doreşte, când doreşte şi cum doreşte, şi să se înbrace cum vor ele şi să umble pe unde vo ele la orice oră, mai rămân să ceară dreptul femeii de a-i pune vulva pe faţă bărbatului, iar ăsta să nu clintească niciun muşchi. 

Iată ce informează poliţia, legat de spargerile de casă: 

"IPJ Ilfov: paza bună trece primejdia rea

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov le recomandă cetăţenilor:


- să-şi protejeze ferestrele cu grilaje metalice (în special cei care locuiesc în zone în care s-au mai petrecut asemenea fapte)

- să nu divulge oricui date despre programul lor- să nu păstreze în casă sume importante de bani şi, mai ales, să nu facă public faptul că în casă deţin sume mari de bani sau alte valori
- să folosească încuietori cât mai solide, atât pe verticală, cât şi pe orizontală
- să nu invite persoane necunoscute în casă.
- în cazul în care pierd cheile, să ia măsuri urgente de schimbare a sistemelor de închidere/asigurare a locuinţei
- să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, atunci când părăsesc locuinţa pe timpul nopţii, iar, dacă au posibilitatea, să instaleze sisteme de alarmă antiefracţie conectate la dispeceratul unei firme de specialitate.
 Poliţia efectuează activităţi de patrulare, cu preponderenţă pe timp de noapte, în zonele cu risc criminogen ridicat şi în funcţie de personalul disponibil." http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/889770/Cat-costa-sa-te-aperi-de-hoti-daca-ai-casa-langa-Capitala/

Astfel, poliţia nu spune că nu va incrimina hoţul, că îl va lăsa liber sau că nu îşi va face treaba (deşi ştim că de multe ori nu şi-o face). Poliţia te informează cum să te aperi, cum să previ anumite fapte.
Acelaşi lucru a încercat să facă şi domnul Butoi, doar că exprimarea a lăsat de dorit. E greşeala omului, dar de aici şi până la refuzul de a preveni o faptă care îţi repugnă e cale lungă şi prsărată cu multă, multă prostie. E, vorba unei persoane, ca şi cum ai avea pretenţia să mergi cu un teanc de 10.000 de euro în palmă, noaptea, prin Ferentari şi să pretinzi ieşi viu şi nevătămat. Înseamnă să îţi bată taifunul printre urechi.

- Una dintre singurele trei ţări arabe care au relaţii de pace cu Izdraelul, Iordanul, a cerut prin vocea suveranului său, regele Abdullah, luarea de măsuri "ferme, rapizi, directe şi eficiente" împotriva Izdraelului pentru stoparea măsurilor provocatoare pe care acesta le întreprinde în Ierusalim. Guvernul izdraelian doreşte să construiască 1.600 de case pentru evrei în Ierusalimul de est. http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/17/king-abdullah-jordan-jerusalem-israel

- Pudibongismul americanilor (şi nu doar al lor) când vine vorba despre organele sexuale femeieşti este pe culmile cele mai înalte. O reclamă pentru tampoane în care se dorea folosirea (improprie) a cuvântului "vagin", acesta reprezentând în cultura vorbitorilor nativi de limba engleză, în special, cuvântul care reprezintă atât vaginul în sine cât şi vulva, ca fiind nepotrivită. Nici înlocuirea cuvântului cu "acolo, jos" nu le-a plăcut celor care diriguiesc ce se emite şi ce nu pe canalele TV. Faza cea mai tare e că personalul care a fabricat reclama, de la persoana din vârf până la personalul firmei care a făcut înregistrarea, este în proporţie de 95% de sex feminin. http://www.guardian.co.uk/world/richard-adams-blog/2010/mar/16/tampon-vagina-kotex-advertising

- Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale explică, de fapt încearcă să explice, probabil pentru cei care nu ştiu mare lucru de site-uri şi calculatoare, motivul pentru care portalul eRomania va costa 500.000.000 de euro. Da, aţi citit bine, 500 de milioane de euro. Asta, acum, când România se plânge că nu are bani pentru pensii şi pentru salarii decente. "...conectarea administratiei publice din Romania", aceasta este explicaţia celor din minister. Ca de obicei, se vântură tot felul de idei, de venituri altele decât cele din buzunarele noastre şi se ajunge la golirea visteriei de către "băieţii jmecheri" şi un rezultat care nu ar fi costat mai mult de 5.000 de euro (şi ăia cu mare indulgenţă). Ceva asemănător cu "imaginea" făcută de Udrea României din clipul "România, ză lend ăv ciois". http://www.corporatenews.ro/articol/New-Media/38149/De-ce-costa-eRomania-500-mil-euro.html

- Regele autostrăzilor ne explică de ce nu se dau bani pentru aeroporturi: pentru că sunt prea multe şi prea înghesuite... Sincer, nu am cuvinte... M-a lăsat, ca de multe ori, cu gura căscată, fără grai, uimindu-mă în sinea mea de unde le mai scoate, cât mai poate să inventeze... Dar, în fine, el e unul dintre marii constructori ai guvernului, nu-i aşa, blondo? Bineînţeles că alături de tine... http://www.wall-street.ro/articol/Turism/82230/Berceanu-Avem-prea-multe-aeroporturi-si-prea-inghesuite.html

- So, dintr-o ştire legată de modul în care este tratat băieţelul nigerian "prins" cu bombiţă în chiloţi, aflăm că "teroriştii" nu au drepturi. "the suspect should have been placed in military custody as a terrorist, and not advised of his right to remain silent under U.S. law." http://www.washingtontimes.com/news/2010/mar/18/fbi-chief-defends-handling-of-christmas-case/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_national-security Ăia sunt sub-oameni, numai buni de torturat, mutilat şi bătut joc. Bestial, cea mai democrată ţară, cea care respectă cel mai mult drepturile omului şi cea mai liberă. Nu seamănă cu propaganda comunistă?

Niciun comentariu: