SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

sâmbătă, 27 martie 2010

motocicliştii iau atitudine

Îmi doresc de ceva timp să apuc să îmi iau şi eu o motocicletă, ca să mă pot considera şi eu motociclist (nu doar cu carnetul). Poate voi reuşi cândva... Însă ştirile cu şi despre motociclişti sunt binevenite, mai ales când nu e vorba de alţi motociclişti care dispar dintre noi.
Zilele trecute, mai exact ieri, motocicliştii au început să ia taurul de coarne pentru toţi cei care folosesc drumurile patriei şi au început campania "Groapa ucide!".
O idee minunată, care, aşa cum declară chiar ei, nu se adresează doar motocicliştilor, ci tuturor participanţilor la trafic, indiferent de mijlocul de transport pe care îl posedă: maşină, motoretă, motocicletă, bicicletă, trotinetă, tractor, camion, etc., etc. Toaă lumea ar putea să facă rost de o bucată de cretă măcar, dacă nu de un spray reflectorizant şi să deseneze lângă gropile pe care le vede toată ziua urma unui cadavru.
O idee foarte bună, propusă de unii dintre comentatorii de pe http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=500058 sugerează înconjurarea gropii respective cu o dâră albă, reflectorizantă.
Cred că dacă poliţiştii ar vedea câteva mii de oameni desenând contururi de gropi şi de cadavre, e posibil să ia şi ei parte la acţiune... Dar e doar o speranţă, ştiind cât de săritori sunt majoritatea poliţiştilor. Dar cine ştie...
Am să redau aici mesajul de pe site-ul motociclism.ro:

"GROAPA UCIDE

Azi, 26 Martie 2010, ora 2:00AM, a inceput o campanie de constientizare a pericolului reprezentat de gropile din asfalt.

Campania consta in desenarea langa fiecare groapa a profilului unei persoane intinse pe asfalt, similar celor dintr-un accident mortal.

Au fost deja marcate in acest mod aproximativ 70 de gropi serioase din toate sectoarele Bucurestiului folosindu-se un spray cu vopsea nepermanenta.



Campania nu are in vedere victimele deja facute de gropile din asfalt dar trage un semnal de alarma despre urmarile tragice ce pot fi cauzate de acestea.

Campania nu este a motociclistilor pentru motociclisti, se adreseaza tuturor participantilor la trafic afectati de gropi si de catre carosabilul degradat.

Gropile existau, noi am marcat posibilitatea producerii de viitoare victime.

Daca in alt mod nu putem influenta autoritatile sa schimbe aceasta situatie, macar putem sa economisim banii de creta cheltuiti in ?favoarea? participantilor traficului rutier la marcarea accidententelor si, in acest mod, poate vor ramane mai multi bani pentru intretinerea strazilor.

Campania este simpla, non-agresiva, dar cu un impact puternic.
Alatura-te oriunde ai fi in tara si ia cu tine cand pleci de-acasa o creta sau o creta cerata, ori o vopsea nepermanenta si ?daruieste? fiecarei gropi din orasul tau conturul potentialei victimei pe care o asteapta.

Astfel, cei ce sunt in masura vor sesiza numarul impresionat al locurilor unde asfaltul este degradat si vor dispune repararea gropilor cauzatoare de victime!!!

Este important sa folositi momente ale zilei/noptii astfel incat sa nu deranjati traficul.

Deasemeni, folositi creta sau vopsea nepermanenta ca sa nu existe explicatii si dialoguri inutile cu politia.

Gropila este un altfel de shotron. Cineva, mai devreme sau mai tarziu va arunca piatra in el si va sari!

Folositi-l pe Gropila si semnalati locurile de pe carosabil din toata tara ce pot contribui la aparitia victimelor viitoare, poate asa vor fi mai putine.

Cu respect,
DAC MOTORS"

Deşi mi-aş dori ca în viitorul apropiat să nu mai vedem vreun Gropilă pe drumuri, astăzi îmi doresc să văd cât mai mulţi. Poate aşa se va mişca ceva!

Niciun comentariu: