SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 25 septembrie 2009

bărbaţii care consumă soia au o fertilitate scăzută

Recent au apărut dezvăluiri destul de interesante despre SOIA. Şi anume că acesta, prin isoflavonii conţinuţi, anihilează bărbătismul, ca să spun aşa. De fapt s-a dovedit că aceşti isoflavoni au un efect similar hormonului feminin, estrogenul.

Daniel Doerge şi Daniel Sheehan, doi cercetători, primul specialist în soia, ai FDA, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a Statelor Unite, au scris prin august un avertisment către organizaţie, rupând astfel rândurile faţă de colegii lor, care au preferat să treacă totul sub tăcere. În scrisoarea lor se mai arată că aceşti isoflavoni au reacţii adverse la fetuşi putând fi un factor de risc în dezvoltarea anormală a creierului şi a tractului reproductiv.

Jorge Chavarro, de la facultatea de sănătate publică din cadrul Harvard, Boston, a făcut cercetări între 2000 şi 2006 pe bărbaţi care vizitau o clinică de fertilitate. Acest studiu a arătat că bărbaţii care consumă mai mult de două tipuri de mâncare care conţine soia pe săptămână, în medie, au un număr de spermatozoizi cu 41 de milioane pe mililitru mai mic decât cei care nu au consumat niciodată. Aparenta scădere este puţin probabil să transforme bărbaţii sănătoşi în bărbaţi infertili, însă unii experţi spun că s-ar putea să aibă un impact semnificativ asupra bărbaţilor care au deja un număr scăzut de spermatozoizi. Se consideră că între 80 şi 120 de milioane de spermatozoizi este normal, iar sub 20 de milioane, bărbatul este, din punct de vedere medical, infertil.

Niciun comentariu: