SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 14 septembrie 2009

c-aşa-i românul...

Am dat astăzi peste un articol interesant, din multe puncte de vedere în Săptămâna financiară. În primul rând pentru tonul elogiator cu care este prezentată firma respectivă. În al doilea rând prin indiferenţa celor care reprezintă a patra putere în stat. 

Despre ce este vorba? Despre o firmă fantomă care face profit de 747.619.052 lei la un rulaj de 747.630.000 (ca să fie sumă rotundă, probabil). Adică fix 178.000.000 de euro. Sau fix 249.210.000 dolari. O firmă care are sediu fictiv (undeva printr-un sat din Braşov), nu are niciun amgajat (cu carte de muncă), dar care declară un profit contabil egal cu cel neimpozabil, adică 747.619.052 lei. Astfel, firma respectivă are profitul fiscal egal cu 0 (zero), deci, conform legilor noastre, nu plăteşte impozit. Că ei declară că veniturile lor sunt incluse TOATE în categoria celor care intră sub incidenţa art. 20 din Codul Fiscal, e altă mâncare de peşte. Bineînţeles că ei declară asta, doar nu erau proşti să plătească aproape 120 de milioane de lei...

Citind tot articolul vă puteţi da seama cum se pot spăla banii pe filiera România, cum poţi fi lăudat de cei care de fapt ar trebui să te descoasă şi cum poţi să să scapi liniştit şi cu capul sus.

Cine ştie cine trebuie să fie finanţat cu aceşti bani în imediata campanie electorală...

Somn uşor, români, somn uşor!

Niciun comentariu: