SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

marți, 29 septembrie 2009

tâmpeniile nu lasă aşteptate

Iată că americanii sunt faţă în faţă cu altă idioţenie scoasă de sistemul farmaceutic, care din lipsă de bani vrea să forţeze tot americanul, indiferent de venit şi voinţă, în primul rând, să îşi cumpere asigurare medicală. Cam cum s-a întâmplat la noi cu asigurarea pentru maşini, cum se va întâmpla cu cea pentru case şi, de ce nu, şi cu asigurări pentru viaţă şi/sau moarte, "sănătate", etc.

În acest articol Mike Adams prezintă cum americanul de rând va fi forţat să cumpere asigurare premium care costă în jur de 13.000 de dolari pe an pentru o familie de patru persoane, iar dacă nu au de unde sau nu vor fi aruncaţi în închisoare pentru un an de zile şi amendaţi cu 25.000 de dolari. 

Apar două întrebări:

1. Dacă asigurarea e împotriva îmbolnăvirilor, la fel cum toate celelalte asigurări sunt pentru a te apăra de ceva, de ce nu s-ar duce tot omul să cumpere una? Dacă acesta este un lucru atât de bun, precum se trâmbiţează de către servitorii sistemelor, ar trebui să fie bătaie pentru a prinde o asigurare. Însă omul îşi dă seama că de fapt sunt doar bani aruncaţi pe geam, unde se află sacul mare al firmelor producătoare de chimicale. Dacă eşti sănătos, iar o simplă asigurare îţi asigură necesarul de protecţie în cazul unor accidente, de ce să fi OBLIGAT să cumperi o asigurare premium?

2. Dacă omul e sărac lipit pământului, nu are bani nici de apă, de unde dracu să scoată acei bani pentru asigurare? Iar dacă nu are bani pentru asigurare, care e mult mai ieftină decât amenda, cum va scoate el sau ea bani pentru a-şi cumpăra asigurarea după ce a fost amendat/ă? Şi după ce va sta un an la răcoare? Şi mai ales în situaţia actuală, când se zvoneşte că de fapt prin state rata ţomajului e de aproximativ 25%? 

Întrebări asemănătoare a formult şi Mike, iar multe altele pot apărea la o nouă reflecţie asupra subiectului. 

Un lucru e cert: toate sistemele care se bazau pe dorinţa omului de a se proteja împotriva tuturor scornelilor lor se lovesc de o TREZIRE a oamenilor accentuată de această criză generată. Văzându-se cu fondurile subţiate, obişnuite să toace sume imense pentru nimicuri, se gândesc la tot felul de variante de a forţa populaţia să scoată banii şi să li le dea lor. În acest scop fac o ultimă investiţie şi anume în cei care fac legi. Ultimii bani pe care îi au se duc  în buzunarele acestora, ştiind că vor lua înmiit. Iar cei care fac legile sunt mai proşti decât restul populaţiei crezând că pe ei legile nu îi ating. Va veni şi vremea lor când vor fi puşi în rând cu populaţia pentru că nu mai corespund itnereselor celor care îi dirijează acum. Doar că atunci se vor afla între ciocan şi nicovală. 

Niciun comentariu: