SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 12 noiembrie 2009

bărburi şi găselniţuri

Cam aşa aş putea numi ceea ce a făcut Bogdan Aurescu în discuţia cu cititorii HotNews. S-a tras de bărburi şi a gasit găselniţuri. Pe lângă faptul că nu este persoana cea mai în măsură să răspundă unor întrebări directe şi care privesc viitorul ţării, dumnealui nici măcar nu a avut bunul simţ de a spune acest lucru. Unele întrebări au fost ocolite, iar la altele nici măcar nu s-a sinchisit să dea un răspuns evaziv. 

Ce nevoie are România de scutul american anti-rachetă? Nu are nicio nevoie. Însă, aşa cum s-a prezentat în alte publicaţii, majoritatea ţărilor preferă să nu se implice în dezvoltarea unor sisteme de atac şi apărare personale, preferând pe cele americane. De ce? Din lene, din laşitate, din incompetenţă, din dorinţa de a avea un ţap ispăşitor în caz că..., din multe alte motive, probabil. Deşi România încă se mai uită spre Rusia şi cere voie Kremlinului să facă unele lucruri, la curând după marea "revoluţie" din 1989, ne-am trezit că şedem cu curul pe pluta americanilor. 

Întrebarea e: iar ne fac neamul de râs cei care ne conduc? Iar vor să schimbe macazul la o dată stabilită de comun acord astfel încât să nu sufere ei prea tare? Românii sunt un neam de oameni de cuvânt, care nu se sperie de consecinţele acţiunilor sale. Ne speriem mai tare de consecinţele acţiunilor pe care ni le bagă pe gât cei pe care îi alegem să aibă grijă de noi, vezi cazul aşa-zisului holocaust românesc şi suma uriaşă plătită tot de plebe către Izdrael.

România nu are nevoie de scut american. Românii şi-au apărat singuri glia împotriva tuturor armatelor, care veneau "câtă frunză, câtă iarbă, de întunecau orizontul". Românul nu s-a speriat de numărul duşmanilor niciodată. El nu a căutat să îşi creeze duşmani prin alianţe găunoase. Ştefan cel Mare se întoarce în mormânt, dar cred că doar 5% dintre români mai ştiu cine a fost Marele Ştefan. Cred că nici 1% dintre parlamentari, mai puţin vreo doi, trei, care se vor identificaţi cu aceştia, nu ştiu cine a fost Ştefan cel Mare şi ce a făcut. Nu mai vorbesc de alţii, care şi-au vărsat sângele ca ei să facă burţile mari şi să râdă de "prostime". 

Se apropie alegerile. Dacă sunteţi siguri că aţi găsit pe cineva ne-mânjit de putere şi care vă dă impresia că va face ceva pentru ţara noastră atunci duceţi-vă şi votaţi-l. Altfel, e doar pierdere de timp. 

Niciun comentariu: