SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

marți, 17 noiembrie 2009

cum mai fac băncile bani în vreme de criză

Se ia un stat la alegere (de preferinţă România), se umple cu tot soiul de bănci care îşi fac tot soiul de sucursale care nu fac nimic decât să cheltuie sume exorbitante pentru a da câte un credit, hai două, pe lună, i se bagă toţi la conducere, dar mai ales la conducerea Băncii Naţionale, "specialiştii" formaţi pe la facultăţile la care diplomele se iau cu banii babacilor dar unde nu se învaţă nici cât învaţă ăia de ciclul primar, iar apoi se face o manevră inteligentă prin care statul să se împrumute de la ele. 

Aţi ghicit, e vorba despre decizia CA (consiliul de administraţie) al BNR de a scădea rezervele minime obligatorii în euro ale băncilor comerciale de la 30% la 25%. Astfel s-au eliberat până în 1,5 miliarde de euro, bani pe care statul îi aştepta de la FMI, CE şi BM. 

Unii se mai miră încă de ce sunt dobânzile aşa de mari la credite şi se întreabă când vor avea de gând bancherii să le micşoreze. NICIODATĂ!!! Cel puţin nu atâta timp cât statul încă se împrumută de la ei. 

Modul cum prezintă o parte din presă ştirea îl puteţi găsi pe internet, eu am să vă furnizez două legături: http://www.gandul.info/financiar/bnr-ia-locul-fmi-banca-va-plati-transa-ratata-de-romania-5110143 şi http://www.sfin.ro/articol_18188/bnr_se_substituie_fmi.html. Iar unul dintre efecte poate fi citit aici http://www.mediafax.ro/economic/doua-banci-straine-au-retras-capitaluri-de-doua-miliarde-euro-din-romania-5112136/ unde veţi afla că, deja, două bănci au retras capitaluri de vreo două miliarde de euro (ajutaţi fiind de această decizie a BNR-ului). 

Niciun comentariu: