SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 20 noiembrie 2009

cam ce fac aleşii ţării

Că stau şi taie frunze la câini, sau mai rău, că dorm pe unde s-au aşezat, nu mai miră pe nimeni. Cam toată lumea s-a obişnuit să îi vadă pe mândrii noştri parlamentari în ipostaze care mai de care mai denigrante (pentru ei). Cam toată lumea ştie că aprobă legi în funcţie de cum bate vântul sau cum curge apa de ploaie.

Dar asemenea aberaţii precum una dintre legile pe care le au acum în dezbatere, eu unul, nu mă aşteptam să aud. Şi mai au pretenţia să rămână câtă frunză şi iarbă prin parlament. Închisoare pentru uciderea şobolanilor şi gândacilor prin alte metode decât cele ştiinţifice. Adică să ai grijă să nu sufere lighioana. Când am poovestit asta păsărilor din curte, râdeau şi râmele din pământ... 

În articolul prezent aici aflăm despre:

"Crimele împotriva şobolanilor: 

Legea pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (590/2009) este o altă iniţiativă legislativă aberantă. Cei care omoară gândaci şi şobolani prin metode neautorizate ştiinţific riscă între 5 şi 10 ani de închisoare. Citate relevante din proiectul de lege:

Articolul 2 – Acţiunile educative vor avea în vedere şi unele grupuri de animale nevertebrate, în special insecte, crustacee şi moluşte.

Articolului 3 - Suprimarea vieţii trebuie să se producă numai prin procedee sau metode ştiinţific fundamentate, adecvate speciei şi împrejurărilor care pot să înlăture sau să reducă până la un nivel minim suferinţa fizică şi psihică a animalului.

Articolul 7 - Torturarea, mutilarea, sufocarea, otrăvirea (...) în cazul unor rozătoare sau insecte dăunătoare (...) constituie infracţiune de cruzime faţă de animale.

Articolul 44 - Infracţiunile se sancţionează cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Pe lista iniţiatorilor apar şi cinci parlamentari PDL, printre care şi ministrul propus pentru agricultură – Valeriu Tabără şi doi parlamentari PSD."

Aşa că, mă gândesc că la cât de mult gândesc cei din parlament, pentru asemenea aberaţii e suficient să avem doar 3 parlamentari. Deşi şi aşa e prea mult...

Niciun comentariu: