SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

domnul Şerbănescu loveşte din nou

În ultima vreme, domnul Şerbănescu loveşte de câte ori are ocazia. De data aceasta a dat un interviu pentru Bloombiz în care lovea acolo unde mândrii noştri guvernanţi se simt cel mai siguri. 

Am să preiau două dintre pasajele din expunerea dumnealui care mi-au plăcut cel mai mult:

"Consum fara productie, importuri fara exporturi, hipermarketuri fara fabrici, masini fara sosele"

"Dezindustrializarea tarii (cu asistenta neprecupetita a organismelor financiare internationale), falimentarea agriculturii (cu concursul special al Bancii Mondiale), instrainarea inacceptabila si unica in Europa a exploatarii resurselor de petrol si gaze, lichidarea pozitiilor nationale in sistemul strategic bancar (ambele la presiuni externe extrem de tintite), dezechilibrarea totala intre consum si productie (cu ajutorul creditarii externe pentru consum, si nu pentru investitii), indatorarea externa fabuloasa pentru nimic si, in sfarsit, capacul la toate acestea, respectiv imprumutul masiv contractat nu pentru tara, si pentru firmele straine din tara ramase, in conditiile crizei, fara finantare din partea mamelor lor din Occident - iata coordonatele raului facut de mult si, din pacate, de nereparat."

Niciun comentariu: