SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 11 mai 2009

de ce?

Poate că mulţi se vor întreba de ce acel titlu referitor la Miki Alexandrescu şi acele comentarii la adresa lui şi a lui Victor Bonifaciu. Cu siguranţă cei care urmăresc Formula 1 nu îşi vor pune această întrebare. 

Aceşti auto-intitulaţi moguli ai Formulei 1 din România sunt nişte personaje care îşi permit prea multe, nu ştiu mare lucru şi trăiesc bine pe spatele românului plătitor de taxe obligatorii. Două personaje care fac comentarii penibile, care nu ştiu cine a fost campion cu un an în urmă, care dau sfaturi neavenite unor sportivi care încearcă să reprezinte ţara asta în lume cât mai bine dar care se cred atot-ştiutori şi atoate-cunoscători. 

Nu de puţine ori, chiar cu grafica în faţă, cei doi saltimbanci ne spuneau că cutare sau cutare pilot face una sau alta, este, sau a fost depăşit de alt pilot. Nu sunt în stare să citească măcar ceea ce este scris pe ecran... Nu sunt în stare să înveţe culorile căştilor piloţilor sau a micului eleron pe care stă camera de luat vederi, deasupra capului pilotului. Nu sunt în stare să deosebească maşinile din capul plutonului de cele de la coada plutonului. Exemplul cel mai concludent este ultima cursă, unde, în accidentul imediat următor startului (câteva curbe mai încolo, de fapt), cei doi handicapaţi văd accidentul la fel de bine ca noi toţi ceilalţi, dar ne spun că Vettel şi Webber au ieşit din cursă... Vettel şi Webber plecaseră de pe locurile 2 şi, respectiv, 5, deci erau în capul plutonului de maşini, în niciun caz la coadă. 

Toată perioada de calificări au ţinut-o morţiş că Raikkonen este campionul de anul trecut. 

Apoi Miki Alexandrescu îşi permite să îl ia la rost pe Mihai Marinescu (unul dintre românii care încearcă să reprezinte România în cursele de maşini), certându-l că nu îl cunoaşte personal pe Vettel. De parcă băiatul ar fi fost obligat să îl cunoască. Îşi permite să îl certe total deplasat şi să dea sfaturi manageriale şi mai deplasate. Îşi permite să spună că are o experienţă vastă în sporturile cu motor şi că ştie mai bine decât pilotul ce maşini ar trebui acesta să conducă. Observaţia cea mai de prost gust după care am refuzat să mai aud ce spun cei doi tembeli a venit tot din partea lui Alexandrescu, care îi spune lui Mihai că nu trebuie să caute să alerge cu orice maşină, ci numai cu cele care sunt rentabile, care îi pot aduce puncte. Păi dacă aveai experienţă, nea Alexandrescu ţi-ai fi adus aminte de mulţi piloţi de Formula 1, numai, care au avut rezultate excepţionale cu maşini pe care nimeni nu dădea doi bani (vezi Schumacher, Mansel, Vettel, etc.) Ţi-ai fi dat seama că echipa considerată vai steaua ei, Brawn GP, e cea care face legea în acest an, o echipă construită pe rămăşiţele unei alte echipe. 

Lista de erori grave poate continua la nesfârşit. Lipsa de atenţie minimă, ceea ce denotă o lipsă de respect pentru fanii Formulei 1, este crasă. 

Reclama pe care cei doi o fac unor sportivi din alte campionate de automobile se pare că este una aleatoare. Să îl cataloghezi pe un pilot român ca fiind ţigan şi să spui că nu merită să i se facă reclamă doar pentru că TU consideri că nu reprezintă România, mi se pare o atitudine pe care cu greu aş putea-o descrie în cuvinte civilizate.

Ca să nu mai zic nimic despre mitocănia cu care fac glume deplasate referitoare la familiile piloţilor. Dacă ar ştii Button cam ce glume tembele ai făcut Alexandrescule ca să distragi atenţia de la mitocănia cu care l-ai tratat pe Mihai, cred că ţi-ar da un mare şut în cur... Cred că ai merge prin padoc cu o bucată de lemn la cur, ca să nu te pricopseşti cu cine ştie ce pe acolo... Cred că ai zbura din stand în stand, de la echipă la echipă doar prin forţa şuturilor luate în cur... Tare aş fi curios să ştiu cu cine te-ai mai lauda că îţi e prieten... Eşti un mitocan, iar distrusul ăla de Bonifaciu, în loc să îţi atragă atenţia că nu e frumos ce faci, râde ca o vacă castrată... Cu toată cacofonia rezultată!!!

Nu mai poate continua aşa. Cei doi handicapaţi trebuie să părăsească tot ce înseamnă Formula 1. Trăiesc pe banii noştri, deci noi suntem cei care decidem cât de calificaţi sunt sau nu să facă meseria asta. Iar din câţi români ştiu că urmăresc Formula 1, nu am auzit pe nimeni să spună că îşi merită locul. 

Aşa că mai fac un apel la cei care au intrat, intră şi vor intra pe aici şi care nu au semnat, nu semnează sau nu vor semna, gândiţi-vă de două ori, şi doar în cazul în care sunteţi de acord ca nişte amatori de toată jena să trăiască şi să ne enerveze la fiecare cursă, atunci nu semnaţi petiţia. Cei care sunteţi de acord ca aceşti doi pseudo-comentatori să dispară, semnaţi petiţia, dacă nu aţi făcut-o deja, şi trimite-ţi vorbă mai departe.

Niciun comentariu: