SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 15 mai 2009

războiul, pe ultima sută de metri (1)

În cursul zilei de azi se va decide, după părerea mea, viitorul Formulei 1. Vineri este ziua în care toată suflarea care este legată mai mult sau mai puţin de Formula 1 aşteaptă cu înfrigurare să vadă cine iese învingător. Unii vor râde, unii vor jubila, alţii vor plânge, alţii vor crede că e sfârşitul lumii, etc.

Cert este că, astăzi, o parte dintre echipele care participă acum în Marele Circ îşi vor face cunoscute intenţiile legate de sezonul viitor. 

Practic sunt două mari variante: 

1. FIA renunţă la aberaţiile pe care le-a scos recent şi Formula 1 e salvată (cel puţin momentan).

2. FIA nu dă înapoi, iar o parte dintre echipe se vor retrage, în frunte cu Ferrari. 

Despre punctul unu nu sunt prea multe de povestit. Interesant devine punctul doi, pentru că, momentan, deşi sunt doar patru echipe care şi-au anunţat oficial retragerea din viitorul sezon în cazul în care aberaţiile FIA rămân valabile, este foarte posibil ca şi alte echipe să le urmeze exemplul (cum am spus şi acum câteva zile). 

Sunt multe persoane, probabil, care cred că lipsa lui Di Montezemolo de la discuţiile cu FIA denotă o mică "trădare", un pas înapoi făcut de Ferrari din poziţia pe care o avea faţă de forul internaţional. Părerea mea personală este că omul, probabil, are lucruri mult mai importante de făcut decât să stea la masă cu nişte moşnegi şi să încerce să le explice că ceea ce visează ei nu are de-a face cu realitatea. Probabil că deja Ferrari se reorientează spre cursele de anduranţă (Le Mans Series, cum sunt numite acum). Sau, poate că se gândeşte mult la formarea unei competiţii separate de Formula 1. Sunt destule zvonuri care au spus că cei care construiesc în Formula 1 se gândesc să îşi facă o ligă a lor, separată de orice altă competiţie. Pe mine, atitudinea lui Di Montezemolo mă face să mă gândesc la puterea pe care o areîn Formula 1. Este atitudinea unei persoane căreia nu îi place să tărăgănească lucrurile, să se aşeze la o masă rotundă şi să bârfească nimicuri, căreia nu îi place să se repete. O persoană care ştie cum să joace şi ce să joace.

Dacă mă înşel, asta e; dacă nu mă înşel, asta e. Diseară vom ştii cu siguranţă, o parte din viitorul Marelui Circ. 

Niciun comentariu: