SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

miercuri, 13 mai 2009

Formula 1, între a mai fi şi a nu mai fi...

După ce Toyota, Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso şi-au anunţat neparticiparea în viitorul campionat, iată că cea mai bătrână echipă din marele circ şi-a anunţat refuzul de a participa în cursele din anul viitor. Ferrari. Este singura echipă care a luat parte la toate cursele desfăşurate de la înfiinţarea Formulei 1. Este echipa fără de care, cel puţin eu, concep foarte greu Formula 1. Iar dacă pe lângă aceste patru echipe se vor retrage şi altele, atunci chiar că nu am să mai am vreo tragere de inimă să mă uit la curse. 

Să văd ce? O mână de maşini aliniate la start? Nişte curse anoste a căror câştigători se pot prezice cu foarte mare uşurinţă? Ce concurs mai acela? Cine ar mai concura doar pentru a ieşi al 3-lea sau al 9-lea? Pentru ce să arunci banii pe fereastră dacă tot nu vei reuşi să îi învingi pe unii ca Mercedes-McLaren? Să speri că vei ajunge ca ei şi să îi baţi? Să speri că toată tărăşenia de anul acesta se va repeta? Sunt foarte sigur că ceea ce se întâmplă anul acesta e doar un foc de paie. De la anul îi vom avea din nou în frunte pe Ferrari (dacă nu se retrag) şi McLaren. 

Există afirmaţii destul de serioase, venite din partea ziarului Le Figaro cum că şi Renault se va retrage de la anul. Sunt zvonuri cum că majortiatea echipelor se vor retrage din următorul sezon dacă FIA nu modifică regulamentul. Singurele care se pare că vor mai rămâne în Formula 1 din 2010 sunt Williams, Brawn GP şi Force India. Nu ştiu cine mai crede că Williams şi Force India vor concura cu Brawn GP! Poate doar ca să intre în puncte la fiecare cursă, asta în caz că termină cursa. 

Sunt destui care mizează pe compromisuri. Că se vor face compromisuri de ambele părţi astfel încât Ferrari, cel puţin, să nu părăsească competiţia. Dar mă întreb, oare ce compromis poate accepta Ferrari în schimbul existenţei regulamentului dublu? Ca să dai cu piciorul unei echipe care investeşte cât Toyota şi uneia care are piloţi precum Vettel şi Webber, cred că înseamnă nebunie cronică. Ca să îţi permiţi să afirmi că Formula 1 poate supravieţui şi fără Ferrari înseamnă scleroză mintală. Într-adevăr, va putea supravieţui, poate, dar nu cred că Bernie vrea o afacere care să supravieţuiască. Dacă l-a iertat anul trecut, tare mi-e că anul acesta Bernie îi va face pa, pa! de la geam.

Eu pariez pe demiterea, sau poate, pe domesticirea mosului nebun de către Bernie. 

Niciun comentariu: