SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

marți, 12 mai 2009

legile se dau pe sub mână

Multe legi au fost aprobate fără ca populaţia să aibă habar de ele. Nu au aflat decât atunci când au ajuns la ghişeul cutare sau cutare. De ce? Pentru că, în mare măsură, este vina alegătorului. Şi a celui care nu alege. A românului, în concluzie. Faptul că permiţi unor astfel de nesimţiţi să îţi facă viitorul aşa cum vor ei, pentru buna lor propăşire este, pe lângă lipsă de curaj, o atitudine struţească. 

Un nou articol, ne spune despre cum se fac şi se desfac legi, despre cum viitorul a zeci de mii, cel puţin, de oameni este jucat ca la un joc de barbut de către cei care au permisiunea noastră să creeze legi pentru noi.Ni se spune că "Obligativitatea semnăturii unui consultant fiscal pe bilanţul firmelor, contra cost, a fost reintrodusă de ministrul Vosganian, având complice Parlamentul. Mulţi consultanţi fiscali sunt şi angajaţi în Ministerul Finanţelor."

Pe lângă toată tărăşenia cu bag-o, scoate-o, aflăm în finalul articolului că "În 2006, Guvernul a creat Camera Consultanţilor Fiscali, prin hotărâre, şi a pus-o în subordinea Ministerului Finanţelor. Potrivit legii, consultanţii fiscali care vor semna Formularele 101 nu pot fi traşi la răspundere pentru corectitudinea sumelor declarate de firma pe care o servesc. Or, tocmai corectitudinea datelor declarate a fost motivul invocat de Finanţe atunci când a introdus această prevedere."

Deci, o altă metodă de a lua bani pentru nimic. Mă întreb, oare ce vor face ăia de sus dacă niciun român nu îşi mai plăteşte taxele la care este silit fără vrerea lui şi care oricum se duc în buzunarul veşnic încăpător al celor care ne conduc destinele?

Niciun comentariu: