SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 15 mai 2009

Şi la noi...

Iată ce ne spune Adrian Ionescu, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Concesiuni din cadrul MTI: "Doar 20% din banii alocati pentru proiectele de infrastructura rutiera in perioada 2007-2008, respectiv un miliard de euro, au fost folositi pentru constructia efectiva de drumuri si autostrazi". Restul??? Cică pentru "restul fondurilor fiind folosite pentru relocarea de utilitati, pentru plata serviciilor juridice oferite de casele de avocatura si altele".

Tot Adrian Ionescu ne informează că "Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a oprit toate licitatiile privind serviciile de paza si curatenie pe drumurile nationale si autostrazi din lipsa de fonduri". Păi e şi normal, banii pentru plimbarea utilajelor s-au dat, cei pentru avocaţi (că vom avea nevoie de ei mai încolo) s-au dat, salariile noastre s-au mărit, dar pentru străzi... Cine are nevoie de străzi? E posibil să se gândească să fabrice maşini zburătoare??? Şi de aia nu mai e nevoie de bani de străzi? 

Şi ca să ia modelul mult-iubit american, Ionescu ne mai spune că: "MTI nu va incheia contracte cu firme de paza pentru autostrazi si drumuri nationale. Ministerul va modifica si contractele pentru aceste servicii pe cele doua autostrazi, Bucuresti -Pitesti si Bucuresti-Constanta, pentru a fi atribuite unei singure firme toate contractele privind serviciile de intretinere, si nu mai multor companii asa cum se intampla in prezent".

Cu alte cuvinte, cine are bani de dat şpagă acum va face burta mare peste un an, maxim doi. Vom găsi o firmă care să le facă ea pe toate, o firmă care e de-a noastră (nu?) Se va schimba în bine situaţia actuală a curăţeniei şi siguranţei drumurilor? A, nu!!! Păi cine e prost să dea pe pere ce ia pe mere? Doar omul de rând, ăla de plăteşte taxe şi impozite. Cei mari nu au ei timp de aşa ceva. Sunt prea ocupaţi cu  inventarea unor noi metode de a mai lua bani degeaba de la proşti. 

Niciun comentariu: