SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 29 octombrie 2009

câţi români ar face acelaşi lucru?

Toată lumea are o părere mai mult sau mai puţin proprie despre UE. Dar ce este de fapt această Uniune Europeană? Cine a creat-o şi de ce? Cine şi-a dorit să facă parte din această uniune şi pentru ce? Acestea sunt întrebări ca re au fost puse de-a lungul timpului şi la care s-a răspuns mai mult sau mai puţin. Mai apar şi alte întrebări cum ar fi, care sunt obligaţiile celor care intră în uniune? Care sunt drepturile celor care intră în uniune? Ale cui interese le apără uniunea? Şi cu siguranţă, multe altele. Nu am să răspund la toate aceste întrebări pentru că la multe dintre ele s-a răspuns de către alte persoane, mult mai inteligente decât mine şi care au citit mult mai mult decât mine. Recunosc că am linkul către Tratatul de la Lisabona, care se doreşte a fi noua Constituţie a acestui super-stat, dar nu am avut timpul necesar să îl citesc. 

Ceea ce vreau să spun este că sunt unele amănunte care scapă de multe ori omului de rând. Din câte am înţeles de la cei care pretind că au citit tratatul de la lisabona, şi din pasajele din tratat prezentate pe diverse site-uri, precum şi din avertizările unor "think-tank-uri" (încă nu am găsit un echivalent în română, dar promit să o fac cu prima ocazie) încep să apară tot felul de lucruri ţinute ascunse până acum celor de jos, plebei. Părerea mea e că nici tembelii din fruntea statelor care au semnat cu mare bucurie (doar ei ştiu de ce) tratatul nu ştiu despre ce e vorba de fapt. 

Adevărul e că această UE e de fapt o mUE. Pentru toţi, începând cu portughezii şi terminând cu ucrainienii. UE asta e un vis sau un plan bine pus la punct de mult timp de acei care doresc să aibă putere absolută. Denumirea cea mai veche e de "Elite". Sincer, nu le numesc elite pentru că pentru mine a fi o elită nu înseamnă a avea bani. Aşa că am să le spun... jigodii! Deci, jigodiile astea au început prin a crea, pe continentul nostru, această fantomatică mUE. Un stat nerecunoscut de marea majoritate a populaţiei. O entitate statală care se doreşte a fi mai presus de orice lege, care va da propriile legi după bunul plac şi care nu va putea fi tras la răspundere pentru absolut nimic. Care va avea propria armată şi propria poliţie alcătuită din chiar oamenii din ţările subjugate. Este o entitate cu statut de stat care începe deja să scârţâie. Numai forţarea unei naţiuni de a vota "aşa cum trebuie" spune de fapt cât de hotărâte sunt aceste jigodii de a-şi vedea odată visul devenit realitate. Doar că nici măcar nu şi-a primit botezul, ca să spun aşa, şi deja a început să scârţie din şuruburile ei fragile: ţara care acum 30 şi ceva de ani a semnat primul tratat care se dorea să ducă la o Europă unificată, Marea Britanie, începe deja să dea semne că dă înapoi. De fapt, acesta este şi motivul grabei pe care o arată aceste jigodii prin presiunea pe care o exercită asupra preşedintelui Cehiei, Vaclav Klaus. Toate sursele mass-mediei vorbesc că la anul Anglia va ţine referendum pentru aprobarea Tratatului de la Lisabona, iar că votul va fi unul negativ. 

Ceea ce este mai interesant decât asta, este faptul că acum două nopţi au transpirat unele date financiare legate de un plan secret de a se pune mâna pe mai mult de 4 miliarde lire sterline din economia Marii Britanii în folosul uniunii şi de a-i face pe cetăţeni să plătească direct către uniune. Această ştire a fost preluată de către wiseupjournal de pe Daily Express. Faptul cel mai interesant este că acelaşi Daily Express a efectuat un sondaj telefonic în aceeaşi seară din care a reieşit că din câteva mii de cetăţeni chestionaţi 99% s-au pronunţat în favoarea ieşirii Marii Britanii din mUE. 

Oare câţi români ar face acelaşi lucru? Câţi şi-ar mai dori să rămânem sclavi ai mUE-ei când avem de plată în primii trei ani vreo 2,5 miliarde euro (o nimica toată de aproximativ 113 euro pe cap de sclav)? Asta pe lângă ceea ce trebuie să plătim pentru toate împrumuturile făcute fără consultarea populaţiei, împrumuturi de zeci de miliarde de euro, care trebuie rambursate şi la care se plăteşte şi o dobândă serioasă. Mă întreb câţi români îşi doresc să fie sclavii Europei? De fapt nu ai Europei, pentru că ştim că mUE nu înseamnă Europa noastră bătrână, ci o mână de jigodii nesătule. Oare chiar au aruncat ăştia cu acid sulfuric peste mămăligă? 

Niciun comentariu: