SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

vineri, 16 octombrie 2009

din minciunile care ne sunt servite drept adevăruri

Cu o zi în urmă, Rodica Tănăsescu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie, preşendinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti şi vicepreşedintă la Patronatul Medicilor de Familie Bucuresti, aşa cum este prezentată lista funcţiilor dumneaei pe Hotnews, a ţinut să răspundă online unor întrebări apărute pe acelaşi site. 

Vă las să citiţi încercările hilare ale preşedintei Asociaţiei Medicilor, etc., din România de a-i face pe oameni să creadă că acest vaccin este ceea ce se pretinde. Adevărul e că din ceea ce spune acolo te face să îţi dai seama că tocmai ea, care ar fi trebuit să ştie totul despre acest vaccin nu ştie mai nimic, nemai vorbind de faptul că nu ştie care este pluralul cuvântului virus, ca agent patologic, folosind cuvântul viruşi, care desemnează programele care infestează calculatoarele. Sau probabil că în viziunea ei nu suntem decât nişte simple calculatoare...

Ca să vă lămuriţi despre câte ştie această persoană, citiţi şi interviul acordat în exclusivitate aceluiaşi site la dresa http://www.hotnews.ro/stiri-intreaba_un_medic-6286587-video-rodica-tanasescu-exista-instabilitate-genetica-virusului-ah1n1-care-putea-duce-niste-mutatii-cazul-acesta-boli-mai-serioase.htm?cfnl=

Veţi afla de la început că ea recunoaşte că totul este într-o "oarecare ceaţă", citez: "Sunt sceptica in privinta inceperii campaniei de vaccinare impotriva virusului AH1N1" spune Rodica Tanasescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie, intr-un interviu HotNews.ro. "Stiu ca vaccinul romanesc nu s-a pus pe piata, exista documentatia depusa, dar inca nu este disponibil si totul este intr-o oarecare ceata".

Apoi apare bomba cea mare, întrebările puse de Hotnews, probabil, şi răspunsurile extrem de inteligente şi cu siguranţă franci ale acestei marionete. 

Întrebare Hotnews: De ce se stie atat de putin despre vaccinul AH1N1?

Răspunsurile doamnei Tănăsescu:

Pentru ca este nou. De cateva luni au aparut aceste vaccinuri noi pentru problema de sanatate publica. (În răspunsurile date cititorilor de la celălalt link, madam Tănăsescu spune că acest vaccin a fost testat cum se cuvine şi că întotdeauna se respectă paşii respectivi. Probabil că de aceea nu se ştiu prea multe.)

Nu intotdeauna comunicarea dinspre Ministerul Sanatatii catre populatie a fost perfecta si nu e prima data. Probabil se considera ca este subinteles acest aspect. (Cu alte cuvinte, nu aţi înţeles că nu o să spunem nimic? Ne doare fix în cur de voi, aşa că mai lăsaţi-ne în pace cu tâmpeniile voastre)

Pacientul are dreptul de a accepta sau a refuza o anumita manevra medicala, ma refer aici la orice vaccin, orice tratament, orice interventie chirurgicala. Este o practica europeana veche, la noi este mai noua. (Faptul că te duci la doctor, mai ales la intervenţie chirurgicală, se presupunea că era subînţeleasă, doamnă doctor, înseamnă acordul cu privire la "manevra medicală". Dar probabil că dvs. aţi făcut medicină doar pe copaci sau grăunţe. La noi este nouă "manevra medicală" de semnare a unor acte!)

Nu este vorba de faptul ca pacientul isi asuma urmarile unui tratament, el este informat asupra unei manevre medicale. (Acum se semnează instructajul momentan al muncii??? Şi cum vine asta, Nu e vorba că pacientul îşi asumă urmările unui tratament, el este informat asupra unei manevre medicale...??? )

Pacientul ar trebui sa semneze si in cazul in care refuza un tratament ceea ce inseamna ca isi asuma responsabilitatea si in caz de imbolnavire. (Păi ce spuneaţi mai devreme??? Rezultă prin tranzitivitate că dacă bolnavul se îmbolnăveşte el a fost informat???)

Consimtamantul informat al pacientului este firesc, si este firesc in cazul oricarui vaccin si a oricarei manevre.
Riscurile imbolnavirii nu se refera atat la evolutia cazurilor de gripa zisa porcina pana acum pentru ca nu au fost cazuri nici foarte multe, nici foarte grave. (Consimţământul informat al pacientului sau consimţământul pacientului informat? Trec peste limbajul pe care doar ea, bănuiesc, îl înţelege şi mă opresc la marele adevăr care reiese din afirmaţia: "
Riscurile imbolnavirii nu se refera atat la evolutia cazurilor de gripa zisa porcina pana acum pentru ca nu au fost cazuri nici foarte multe, nici foarte grave." Deci gripa "aşa-zisă" porcină, nu a îmbolnăvit prea mulţi oameni şi nici cazurile nu au fost prea grave. Ceea ce nu îşi dă seama Tănăsescu este că tocmai despre gripa porcină vorbea ea, nu despre cea aşa-zisă porcină.)

Gripa clasica omoara anual mult mai multi bolnavi decat virusul AH1N1, dar asta nu inseamna ca nu exista un risc
Exista o instabilitate genetica a acestui virus care ar putea duce la niste mutatii si in cazul acesta a unor boli mai serioase. (Acest virus este o inginerie genetică, un compus din trei virusuri, porcină, aviară şi clasică, care voit sau involuntar are, sau nu are, acea instabilitate despre care bate Tănăsescu apa în piuă. Treaba cu mutaţiile s-ar putea să fie tocmai ceea ce ar putea face cei care l-au creat pentru a te face să îţi faci vaccinul. Ori mori de vaccin, ori de mutaţiile virusului. Alegerea este a ta!!!)

Nu noi (medicii de familie) suntem cei care hotaram, noi suntem in acest sens executanti. (Asta o ştiam demult, probabil că pentru dvs. este o noutate. Ştim că voi sunteţi supuşii conştiincioşi ai OMS-ului, iar ceea ce spune OMS-ul, care este un organism care iubeşte foarte mult "oamenii", este literă de lege pentru voi.)

Urmează o altă întrebare a Hotnews-ului, mai mult o prezentare a categoriilor cu aşa-zis factor de risc ridicat: Categorii expuse: personalul medical, cadrele didactice, varstnici institutionalizati. (Persoanlul medical refuză categoric să îşi facă vaccinarea, este posibil un simulacru forţat prin care prostimea să creadă că medicii şi celelalte cadre medicale îşi fac cu adevărat vaccinul; cadrele didactice sunt împărţite (pădure fără uscături nu există); păi cine dracu mai are nevoie de bătrânii din sanatorii şi spitale? uitaţi-vă la englezi, unde se militează pentru eutanasierea acestora, chiar dacă au mult de trăit.)

Răspunsurile doamnei Tănăsescu sunt:

In afara schemei asa-zise obligatorii de vaccinare, exista categorii carora le recomandam bucuros vaccinarea: pacientilor mai expusi la imbolnavire, mai expusi la complicatiile imbolnavirii; copii cu probleme deosebite de sanatate, cu boli respiratorii frecvente, cu deficiente in capacitatea de aparare, bolnavi cronici, diabeticii, pacientii cu astm bronsic, bronsite cronice, pacienti cu boli cardio-vasculare. (Schema este "aşa-zisă", dar vor fi obligaţi, printr-un mod sau altul să se vaccineze. "Le recomandăm bucuros vaccinarea". Cu alte cuvinte le recomandăm bucuros să o facă pe cobaii pentru noi. Iar cei care rămân în urma acelei "mărunte" enumerări sunt oamenii care sunt total sănătoşi. Dar cu siguranţă vor veni cu acelaşi lait-motiv din alte ţări: vaccinaţi-vă, să nu se îmbolnăvească şi cei care s-au vaccinat din cauza voastră... hahahahaha)

Asteptam sa vedem ce indicatii specifice exista pentru acest vaccin impotriva virusului AH1N. (Adică noi ştim totul despre el, dar aşteptăm, să vedem, ce indicaţii "specifice" sunt pentru acest vaccin. Care a fost prezentat ca un vaccin ca oricare altul, deşi s-a spus să nu se facă în aceeaşi zi, iar doamna Tănăsescu, bazându-se pe experienţa ei vastă, nu-i aşa, a spus că se poate face în aceeaşi zi, dar nu în acelaşi loc... Ce reacţii are la contactul cu alte vaccinuri încă nu ne-a spus nimeni şi cu siguranţă nu ne va spune nimeni!)

In fiecare an am primit o cantitate insuficienta vaccinarii populatiei la risc cu vaccinul anti-gripal sezonier.

De multe ori am primit vaccinul cu intarziere. (Parcă spuneaţi că există documentaţia şi tulpinile aduse din Anglia...)

Vaccinarea anti-gripala clasica se face corect din septembrie pana cel tarziu in decembrie.

Este pacat sa se arunce niste sume de bani pentru o eficienta cvasi-nula, in plina epidemie nu se face vaccinarea, pentru ca pacientul poate fi deja contaminat. (Dacă aveţi impresia că eficienţa este cvasi-nulă, sau că vaccinul are efectul pe care alături de producători şi alte persoane interesate îl promovaţi, vă înşelaţi. Dacă aveţi impresia că noi nu ştim, vă înşelaţi şi mai tare. Cum este epidemie, dacă mai devrem spuneaţi că nu a făcut multe victime???)

Sunt sceptica in privinta inceperii campaniei de vaccinare impotriva virusului AH1N1 deoarece stiu ca cel romanesc nu s-a pus pe piata, exista documentatia depusa, dar inca nu este disponibil si pentru ca totul este intr-o oarecare ceata. (Cum ziceaţi şi mai sus, totul este sub control şi bine cercetat şi analizat, nu-i aşa?)

Deocamdata exista intentii, dar nu exista vaccin, si nicio strategie pentru administrarea acestuia. (Adică să înţelegem că noi românii vom fi privilegiaţi??? Să ştiţi că cu această afirmaţie ne-aţi luat o piatră de pe inimă. Mai rămâne una: dacă noi încă nu am produs noi vaccinul, din motivbe pe care le putem bănui, înseamnă că la momentul oportun va fi importat de la firme specializate, cu mare experienţă în aşa ceva? Firme genul BASF sau GlaxoSmith sau Novartis? Ca să ne pregătim şi sicriele...)

Aşa cum puteţi vedea cu ochii dvs. ceic are sunt acolo pentru a ne ajuta şi a ne face un bine habar n-au despre ce e vorba. Ei aşteapată, precum marii economişti, să fie instruţi de către cei de afară cum se face una şi alta. Însă nu spre binele dvs. ci al lor. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hello everyone! I don't know where to begin but hope this site will be useful for me.
In first steps it is really nice if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)