SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 19 octombrie 2009

cum se poate recomanda un medicament pentru orice afecţiune...

Nu demult scriam despre Gardasil-ul care acum se poate administra şi la băieţi, în SUA şi vreo alte 40 de ţări. Probabil că mulţi dintre cei care citesc aceste rânduri folosesc tot felul de pastile care, atunci când au fost lansate, aveau o cu totul altă destinaţie. Probabil că mulţi le folosiţi pentru că aşa aţi fost sfătuiţi de medici, asistente şi/sau de către farmacişti. Mai ales de cărte farmacişti. Pentru că nu te duci la doctor dacă ai o simplă răceală. Sau o durere de măsele şi nu vrei să ai de a face cu dentiştii. Majoritatea oamenilor consideră că dacă acea persoană este după tejgheaua de la farmacie, atunci cu siguranţă ştie ce face şi ce spune. Cu siguranţă. Dar asta nu înseamnă că vă oferă şi informaţiile de care aveţi nevoie. 

S-a auzit destul de mult despre multele cazuri de practici comerciale în care oricine vinde orice. Cu ceva timp în urmă, am auzit un caz destul de elocvent. O vânzătoare de pe un vas de croazieră a vândut unui client KY Gelly pe post de soluţie pentru lentilele de contact. Ce ese KY Gelly? Un lubrifiant foarte des folosit în America. Mai mult de atât, ajutorul de şef, care era român, a felicitat-o pe persoana în cauză, arătând tuturor cum poţi să vinzi şi fără săă ai cunoştinţe despre ceea ce vinzi. Mai mult, chiar şi directorul a felicitat-o, deşi toată lumea îşi punea întrebarea cât de moral a fost ceea ce a făcut tipa respectivă. 

Trecând peste acest caz, în care produsul era etichetat corespunzător, ajungem la un caz recent, care pune încă odată, pentru a nu ştiu câta oară, într-o lumină sumbră industria farmaceutică şi în special compania Pfizer. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi de ne-etichetare sau etichetare total necorespunzătoare a patru dintre medicamentele pe care le produc şi amendaţi cu suma de 2,3 miliarde de dolari. Cei de la Pfizer au recunoscut greşeala, însă aceasta nu este prima abatere. Acesta este tocmai motivul pentru care au primit o amendă aşa de mare. Şi cu siguranţă nu va fi nici ultima, deoarece nu s-au luat nici până acum vreo măsură pentru a se stopa această practică. Iar aceasta nu este singura companie care face acest lucru. Puteţi citi mai multe pe http://www.naturalnews.com/027276_Pfizer_drugs_the_FDA.html.

Niciun comentariu: