SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 1 octombrie 2009

organismele modificate genetic sunt improprii consumului

Aşa sună titlul unui articol apărut pe NaturalNews şi scris de către Ethan Huff care este un scriitor "freelancer" şi un entuziast al sănătăţii căruia îi place la nebunie să exploreze lumea vastă a alimentelor şi sănătăţii naturale (fără medicamente) şi care sapă adânc pentru a ajunge la adevăr. El are, de asemenea, o publicaţie pe internet care se găseşte la http://wholesomeherald.blogspot.com. Voi traduce în continuare întregul articol pentru că este extrem de important.

Academia Americană pentru Medicina Mediului Înconjurător (AAMMÎ) a emis un avertisment îndemnând populaţia să evite alimentele modificate genetic şi a făcut un apel pentru un moratoriu asupra OMG-urilor până când studii independente şi de lungă durată pot dovedi faptul că sunt sigure. Grupul a făcut, de asemenea, un apel pentru etichetarea corespunzătoare a alimentelor care conţin OMG-uri, un lucru căruia i s-a opus cu tărie AAM-ul (Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor, FDA, în engleză) şi firma Big Biotech care au pretins împreună faptul că: CONSUMATORII NU AU DREPTUL DE A CUNOAŞTE DACĂ ALIMETELE PE CARE LE CUMPĂRĂ SUNT OBŢINUTE SAU NU DIN SURSE NATURALE SAU DIN INGINERIE GENETICĂ.

În timp ce face apel pentru mai multe studii independente, avertismentul AAMMÎ citează propriile studii afirmând că alimentele modificate genetic pot cauza efecte adverse serioase, subliniind faptul că este vorba de mai mult decât o simplă "asociere întâmplătoare", aşa cum se presupune de obicei. Aceste efecte includ, printre altele, ÎMBĂTRÂNIREA RAPIDĂ, ALTERĂRI MAJORE ALE PRINCIPALELOR ORGANE, INFERTILITATE, PROBLEME ALE SISTEMULUI IMUNITAR, DISFUNCŢII GASTROINTESTINALE ŞI DISTRUGEREA SECREŢIEI REGULATE A INSULINEI.

De asemenea, mulţi doctori îi avertizează pe pacienţii lor să evite OMG-urile, recunoscând corelaţia distinctă dintre OMG-uri şi boală. Medicul alergolog John Boyles din Ohio crede că ALIMENTELE OBŢINUTE PRIN INGINERIE GENERTICĂ SUNT ATÂT DE DĂUNĂTOARE ÎNCÂT OAMENII NU AR TREBUI SĂ LE CONSUME NICIODATĂ. Biologul Pushpa M. Bhargava, drept urmare a recenziei a peste 600 de jurnale ştiinţifice, a ajuns la concluzia că deteriorarea drastică a sănătăţii americanilor din ultimii ani poate fi pusă pe seama introducerii OMG-urilor în alimenţatia lor.

Studiile experimentale efectuate asupra alimentelor modificate genetic şi asupra efectelor acestora în corp sunt îngrijorătoare, ca să nu folosim alţi termeni. Biologul David Schubert de la Institutul Salk a afirmat că persoanele cu cel mai mare risc de a resimţi efectele adverse ale OMG-urile sunt copiii, observând că în afară de cazul studiilor pentru sănătate adecvate, copiii au devenit "animale experimentale". Într-adevăr, fiecare cetăţean este un cobai atunci când organismele modificate genetic sunt introduse în alimentaţie fără să fi fost efectuate studii de siguranţă adecvate, ca să nu mai pomenim de etichetarea cinstită.

În urma studiilor pe animale care au avut loc s-au descoperit unele lucruri despre OMG-uri care merită spuse: 

- Femelele de şobolan hrănite cu soia modificată genetic şi-au văzut majoritatea puilor murind în termen de trei săptămâni, comparativ cu rata mortalităţi de doar 10% la şobolanii hrăniţi cu soia naturală. Puii din grupul de control hrănit cu soia modificată genetic care au supravieţuit erau, de asemenea, mai mici şi au avut probleme, cei de sex feminin, în a rămâne gestante mai târziu.

- Masculii de şobolan care au fost hrăniţi cu soia modificată genetic au avut parte de o schimbare a culorii scrotului de la roz la albastru închis, precum şi alterarea spermei la cei tineri şi modificări importante în ADN-ul lor.

- Femelele de bivol indian care au consumat seminţe de bumbac modificate genetic au avut parte de diverse complicaţii legate de reproducere şi fătare, printre care infertilitate, avorturi, fătări premature şi utere prolapsate. Mulţi dintre puii care au supravieţuit naşterii au murit la scurt timp.

- În Statele Unite, aproximativ 24 de fermieri au raportat că porcii lor au devenit sterili după consumarea porumbului modificat genetic.

- Porumbul şi bumbacul modificate genetic, cu scopul de a-şi crea propriile pesticide interne numite Bt (Bacillus thuringiensis), au fost acuzate de numeroase studii pentru faptul că provoacă intense reacţii alergice şi imunologice, precum şi moartea. De vreme ce nivelul de Bt produs în plante reprezintă o CONCENTRAŢIE DE MII DE ORI MAI MARE decât cea de Bt din spray-urile naturale, efectele sunt amplificate într-o măsură foarte mare. Oierii ale căror oi au păscut bumbac cu Bt după cules au fost martorii morţii a mii dintre oile lor. Examinări post-mortem au relevat faptul că existau iritaţii şi pete negre severe în intestine şi ficat, precum şi o lărgire a canalelor biliare. Toate oile care au consumat bumbac cu Bt au murit într-un final în mai puţin de 30 de zile, în timp ce cele care au păscut bumbac natural au rămas sănătoase.

- Porumbul care conţinea Bt a fost şi el responsabil pentru moartea vacilor, cailor, arnilor (bivol sălbatic din sud-estul Asiei şi al Indoneziei, strămoşul bivolului) şi a găinilor atât din Germania cât şi din Filipine.

- S-a arătat că roşiile modificate genetic date ca hrană şobolanilor au cauzat sângerări stomacale şi, într-un final, au ucis un mare număr de rozătoare.

Acestea sunt doar câteva exemple ale multelor efecte catastrofice care au apărut în urma folosirii organismelor modificate genetic pe post de hrană.

Probabil că cea mai gravă descoperire care se găseşte în raportul AAMMÎ este faptul că OMG-urile pot trăi şi se pot reproduce în flora intestinală a corpurilor noastre mult timp după ce au fost îngurgitate. Genele prezente în organismele modificate genetic se transferă în ADN-ul bacteriilor intestinale, acestea fiind bacteriile "bune" care ajută la digestia alimentelor şi menţin corpul sănătos. Această reprogramare poate cauza ca flora intestinală să înceapă să producă pesticide Bt, de exemplu, în loc să producă bacteria "bună" pe care ar trebui să o producă. Implicaţiile permanente şi mortale ale acestor alerări sunt alarmante, de vreme ce flora intestinală este un element crucial pentru viaţă.

În ciuda consensului existent între majoritatea oamenilor de ştiinţă din cadrul AAM pe la începutul anilor '90, când aceştia declarau că alimentele modificate genetic sunt în mod natural periculoase şi pot conduce la tot felul de probleme serioase de sănătate, politica a câştigat, deoarece au fost emise dispoziţii de la Washington pentru promovarea biotehnologiei şi a OMG-urilor în ciuda pericolelor evidente şi vizibile. Aceasta a dus la promovarea lui Michael Taylor, fost procuror în Monsato, drept şeful politicii faţă de OMG-uri a AAM, mutare care a condus la negarea oficială de către agenţie a existenţei oricărei cunoştinţe sau îngrijorări substanţiale a oricărui om de ştiinţă din cadrul AAM-ului în legătură cu siguranţa OMG-urilor.

În ciuda descoperirilor existente în aproximativ 44.000 de pagini din memorandumuri şi rapoarte interne ale AAM difuzate în 1999 datorită unui proces, deccoperiri care conţin avertismente din partea oamenilor de ştiinţă despre "nedorite efecte secundare adverse" ale ingineriei genetice, politica oficială a AAM faţă de OMG-uri a fost curăţată de adevăr şi susţine minciuni strigătoare la cer în apărarea poziţiei ei că OMG-urile sunt sigure. De fapt, politica actuală afirmă vehement că NICI MĂCAR NU SUNT NECESARE STUDII DE SIGURANŢĂ PENTRU OMG-URI; ÎN SCHIMB, ESTE LA LIBERA ALEGERE A BIG BIOTECH SĂ DETERMINE SIGURANŢA PROPRIILOR ORGANISME MODIFICATE GENETIC, DACĂ DOREŞTE ACEST LUCRU.

Este posibil ca multe persoane să îşi amintească epidemia mortală de la sfârşitul anilor '80 cauzată de versiunea modificată genetic a L-tryptophan-ului, un supliment alimentar, care a fost introdus în acea vreme pe piaţă. Un număr estimat de 10.000 de persoane au devenit handicapate permanent şi aproximativ 100 au murit. Cu toate acestea, în ciuda efectelor mortale şi care se manifestau cu rapiditate apărute din cauza acestui OMG imediat după lansarea acestuia pe piaţă, printre care modificări notabile ale sângelui, a fost nevoie de peste patru ani pentru a identifica existenţa acestei epidemii.

Mulţi doctori implicaţi emit ipoteza că simptomele anunţătoare de boală datorate consumului OMG-urilor actuale vor avea nevoie de ani de zile pentru a-şi face cunoscută prezenţa, blocând şi mai mult eforturile celor care încearcă să expună pericolele OMG-urilor. Datele actuale arată că din 1996, când au fost introduse prima dată seminţele modificate genetic, frecvenţa persoanelor care suferă de trei sau mai multe boli cronice a sărit de la 7 la 13%.

În plus faţă de aceste dovezi existente, AAMÎ îşi îndeamnă membrii, comunitatea ştiinţifică, şi cei din medicină, să continue să adune studii de caz şi să iniţieze cercetări epidemilogice pentru a ajuta la determinarea, odată pentru totdeauna, efectelor OMG-urilor asupra fiinţelor umane, în afară de efectele lor asupra animalelor.

ESTE UN LUCRU ÎNŢELEPT SĂ EVITĂM ALIMENTELE CARE CONŢIN OMG-URI ŞI INGREDIENTE CARE SUNT MODIFICATE GENETIC. ACESTEA INCLUD: DERIVATELE NE-ORGANICE ALE PORUMBULUI ŞI ALE SOII, ULEIURILE DE CANOLA ŞI DE SEMINŢE DE BUMBAC ŞI ZAHĂRUL EXTRAS DIN SFECLA DE ZAHĂR. INGREDIENTELE PRECUM AMIDONUL DIN PORUMB, PUDRA DE PORUMB ŞI LECITINA DIN SOIA (s-ar putea să le găsiţi sub denumirea din engleză: corn starch, corn meal şi soy lecithin) SUNT EXEMPLE EXCELENTE ALE UNOR INGREDIENTE OBIŞNUITE CARE SUNT SUSPECTE. AFARĂ DE CAZUL ÎN CARE SUNT ETICHETATE CA FIIND NATURALE ŞI NU OMG-URI, ACESTE INGREDIENTE OBIŞNUITE SUNT CEL MAI PROBABIL MODIFICATE GENETIC ŞI TREBUIESC SĂ FIE EVITATE CU ORICE PREŢ.

În ultimul rând, cetăţeanul atent ar trebui să contacteze băcanii, fabricanţii de alimente şi restaurantele pentru a-i întreba despre ingredientele modificate genetic şi să se opună folosirii lor. având în vedere că un număr crescând de oameni încep să caute aceste informaţii pe parcursul întregului lanţ al alimentelor şi evită intenţionat produsele care conţin OMG-uri, producătorii şi comercianţii le vor reduce treptat pentru a satisface cererea. Aceasta pate fi văzută în eliminarea graduală a toxinelor cum ar fi siropul din porumb cu conţinut ridicat de fructoză, (oricare grup din categoria siropurilor din porumb care au trecut prin procesare enzimatică pentru a i se mări conţinutul de fructoză iar apoi sunt amestecate cu sirop pur din porumb (100%) pentru a ajunge la starea finală. Tipurile obişnuite de sirop din porumb cu conţinut ridicat de fructoză sunt: SPCRF (HFCS) 90 (cel mai adesea folosit în produsele de patiserie) şi care este aproximativ 90% fructoză şi 10% glucoză; SPCRF (HFCS) 55 (cel mai adesea folosit în băuturile răcoritoare) şi care este 55% fructoză şi 45%glucoză; SPCRF (HFCS) 42 (cel mai adesea folosit în băuturile pentru sportivi) şi care este 42% fructoză şi 58% glucoză) din alimente pe măsură ce consumatorii învaţă despre efectele sale şi evită produsele care îl conţin.

Spuneţi prietenilor şi familiei despre pericolele OMG-urilor, organizaţi campanii locale şi trimiteţi şi altora informaţiile. Cu cât mai devreme devin oamenii conştienţi de OMG-uri şi de dezastrele pe care le provocă şi cer îndepărtarea acestora din alimente, cu atât OMG-urile vor exista doar în cărţile de istorie ca unele dintre cele mai nocive experimente ştiinţifice efectuate vreodată asupra omenirii.

Surse:

Opposing Views, "Genetically Modified Foods Pose Huge Health Risk"

News With Views, "Obama's team includes dangerous biotech 'Yes Men'"

The Times of India - GM food? It's poison

Institute for Responsible Technology

Probabil că, mai ales la noi, etichetarea nu va mai fi un etalon. Ştim foarte bine cât de lipsiţi de scrupule sunt cei care vând prin România. Metoda cea mai bună rămâne să nu mai cumpărăm din super-magazine şi să cumpărăm mai mult din piaţă. Ştiu că nici ţăranii nu se uită la ce seminţe bagă în pământ, că au şi ei o dorinţă ascunsă de îmbogăţire, că nici apa nu mai e atât de curată cum credem, dar măcar scoatem din alimentaţie o grămadă de OMG-uri şi E-uri. Ar trebui să începem să nu mai folosim folii de aluminiu sau plastic, hârtia încă este foarte bună. Berea la cutii ar trebui să o dăm "duşmanilor", iar noi să bem din sticlă. Nu mai vorbesc de sucurile de prin magazine. Alea sunt moarte curată. Şi înceată. 

Numai bine!

Niciun comentariu: