SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 1 octombrie 2009

să mai vezi acum reţete compensate sau gratuite

Ministrul sănătăţii, Ion Bazac, a venit cu o nouă trăznaie, care se doreşte a ajuta bugetul ministerului său. Nici mai mult, nici mai puţin decât o taxă de 5-11% "pe cifra de afaceri obţinută de “producători sau deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor”, în funcţie de volumul vânzărilor în sistem de compensaţie sau gratuitate."

Toate par frumoase la prima vedere şi îţi vine să te duci şi sa îl strângi în braţe şi să îi dai un mare pupic pe faţă lu' nenea ministru pentru înteligenţa sa de a lua banii de la "marii producători" şi de a-i băga în sănătate. Adică domnia sa doreşte să îşi spele greşeala făcută acu câteva săptămâni legat de vaccinarea "obligatorie", fără să îşi ceară scuze public. Doar că lucrurile stau altfel: dacă producătorii sau comercinaţii care deţin acea autorizaţie de comercializare a medicamentelor care sunt eliberate pe reţete compensate şi/sau gratuite sunt obligaţi să plătească între 5 şi 11%, doar gândindu-ne la ultimul tun tras de o reţea din domeniu care a făcut bani cu nemiluita prin DECONTAREA (cum o mai fi şi asta, nu ştiu) reţetelor compensate, vă puteţi da seama că nimeni nu va mai avea vreun medicament care să potă fi eliberat pe reţetele compensate sau gratuite. Şi cine suferă? Păi tot cei de jos: săracii şi pensionarii. Şi câţi bani va băga în buget ministerul sănătăţii? 0 Zero lei. 

Doar că aşa se întâmplă când nu ai cu ce şi vrei să faci ce nu poţi.

Niciun comentariu: