SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

joi, 22 octombrie 2009

Să stopăm aberanta circumcidere a pruncilor!!!

Asociţia Intact America a lansat o scrisoare deschisă adresată cadrelor competente însărcinate cu revizuirea poziţiei Academiei Americane Pediatrice faţă de circumcidere pruncilor băieţi. Poziţia actuală este una neutră, comparativ cu poziţia aceleiaşi academii faţă de circumciderea fetiţelor, care este de totală împotrivire. 

Pe site-ul Intact America apare şi următorul text: 

Decizia de circumcidere

Circumcizia este o operaţie dureroasă şi riscantă care privează, în fiecare an, peste un milion de băieţei de un ţesut sănătos şi funcţional, irosind dolari alocaţi pentru sănătate care puteau fi cheltuiţi pe servicii medicale utile. Verificaţi resursele care sunt în  această pagină, citiţi cele "Zece motive pentru care să NU permiteţi circumciderea băieţelului dumneavoastră" şi învăţaţi de ce ar trebui să vă păstraţi băieţelul nou-născut intact.

10 motive pentru a Nu permite circumciderea băieţelului dumneavoastră

1. Pentru că nu există niciun motiv medical pentru o circumcidere "de rutină (obişnuită)" a băieţeilor. Nicio asociaţie profesională medicală din Statele Unite şi din restul ţărilor nu recomandă circumcizia neonatală "de rutină". Asociaţiile o numesc "ne-terapeutică". Niciodată în cei 75 de activitate, Academia americană  a medicilor pediatrici nu a recomandat vreodată circumcizia la  bebeluşi. (dar chiar acum am primit un e+mail de la Intact America în care se anunţă că există posibilitatea ca această atitudine să se schimbe cât de curând. Deci trebuie semnată petiţia cât mai rapid şi de către cât mai mulţi oameni, mai ales medici)

2. Pentru că prepuţul nu este un defect din naştere. Prepuţul este o parte normală, senzitivă şi funcţională a organismului. La bebeluşi,  prepuţul este ataşat de capul penisului (glandul) şi îl protejează de urină, fecale şi iritaţii; de asemenea, protejează deschiderea canalului urinar, împiedicând intrarea organismelor în tractul urinar steril.  De-a lungul vieţii, prepuţul păstrează glandul umed şi îl protejează de vătămări. Prepuţul are, de asemenea, un rol important în plăcerea sexuală, datorită capetelor nervoase specializate, erogene, şi funcţiilor sale naturale de alunecare şi lubrefiere.

3. Pentru că nu v-aţi supune fetiţa nou-născută unei circumcizii. În Statele Unite, fetele de orice vârstă sunt protejate de legi federale şi statale împotriva operaţiilor genitale la care ele nu îşi dau acceptul, indiferent dacă sunt efectuate în spital sau nu, şi indiferent de preferinţele religioase ale părinţilor lor. Nu există nicio raţiune etică pentru a face diferenţa între mutilarea genitală feminină şi masculină. Dacă este greşită îndepărtarea unor părţi ale organului genital feminin sănătos, atunci este la fel de greşit să faci acest lucru  organelor genitale sănătoase ale băieţelului.

4. Pentru că băieţelul tău nu doreşte să fie circumcis. Circumcizia mutilează într-un mod dureros şi permanent organele genitale ale unui bebeluş, prin îndepărtarea ţesutului sănătos, protector, funcţional de penis şi expune  bebeluşul la durere şi riscuri medical nenecesare - toate fără vreun beneficiu din punct de vedere medical. Ce credeţi că ar spune bebeluşul dumneavoastră dacă ar putea vorbi? Bineînţeles, niciun  bebeluş nu poate să-şi dea acordul, iar părinţii nu îşi pot da acordul  din punct de vedere etic la o operaţie în numele copilului, mai puţin cazul în care viaţa acelui copil este pusă în pericol.

5. Pentru că îndepărtarea unei părţi a penisului bebeluşului era dureroasă, riscantă şi nocivă. Bebeluşii sunt sensibili la durere, exact la fel ca cei mai mari şi adulţii. Multe circumcizii din Statele Unite sunt efectuate fără absolut niciun control asupra durerii. Dar chiar şi atunci când se are grijă să nu se simtă durerea, analgezicele folosite la circumcizie numai diminuează durerea; ele nu o elimină. La fel ca în cazul oricărei alte operaţii pot apărea complicaţii - printre chiar şi moartea - şi de multe ori chiar aşa se şi întâmplă. Infecţiile şi sângerările anormale sunt complicaţiile cele mai frecvente. Alte complicaţii includ îndepărtarea unei porţiuni prea mari de piele , pierderea unei părţi a penisului sau pierderea în totalitate a acestuia, infecţii care pun viaţa în pericol şi probleme urinare. Toate circumciziile duc la pierderea prepuţului şi a pierderii funcţionalităţii acestuia, precum şi la o cicatrice penială (de penis).

6. Pentru că timpul şi atitudinile s-au schimbat. Astăzi, aproape din jumătate dintre băieţeii din Statele Unite pleacă din spital intacţi. Rata circumciziei în SUA era de 56% în 2005 (şi mult mai joasă în anumite părţi ale ţării), în coborâre de la 81% în 1981. Din ce în ce mai mulţi părinţi aleg să îşi păstreze bebeluşii intacţi.

7. Pentru că  naţiunile cele mai avansate din punct de vedere medical nu îşi circumcid băieţeii. Oamenii din Europa, Asia şi America Latină sunt adesea îngroziţi când aud că doctorii şi spitalele americane îndepărtează în mod obişnuit părţi din penisul băieţeilor la scurt timp după naştere. Aproximativ 75% dintre bărbaţii acestei lumi nu sunt circumcişi şi rămân intactaţi de-a lungul întregii lor vieţi.

8. Pentru că îngrijirea şi curăţarea prepuţului este uşoară. Un penis natural, intact nu necesită îngrijire specială. Spălaţi cu blândeţe zona genitală cu apă călduţă când îi faceţi băiţă. Doar atât. Mai târziu, când prepuţul poate fi tras înapoi (un lucru care adesea nu se întâmplă până la adolescenţă), băiatul poate fi educat să îşi tragă prepuţul înapoi şi să îşi spele penisul. Băiatul trebuie să fie prima persoană care să tragă prepuţul înapoi, de vreme ce retragerea forţată de către oricine altcineva are ca urmare durere şi vătămare.

9.Pentru că circumcizia nu previne infestarea cu HIV sau orice altă boală. În ciuda dezinformării de care ne lovim încontinuu, studiile nu arată nicio legătură concludentă între circumcizie şi prevenirea bolilor transmise pe cale sexuală.De-a lungul anilor, s-a dovedit că afirmaţiile care pretindeau că circumcizia previne diferite boli erau exagerate sau fabricaţii nesăbuite, umflate. Majoritatea bărbaţilor din SUA sunt circumcişi, însă rata apariţiei bolilor cu transmitere sexuală este la fel de înaltă sau mai înaltă decât cea în ţări în care circumcizia este rară;  este evident că circumcizia nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

10. Pentru că bebeluşul ar trebui să fie protejat de mutilarea permanentă a corpului său aplicată asupra lui cu sau fără acord, în numele culturii, religiei, profitului sau a preferinţelor părinţilor. Din punctul de vedere al eticilor bioetice, părinţii îşi pot da acordul cu o operaţie în numele copilului dacă este necesar  pentru a proteja viaţa sau sănătatea acelui copil. Circumcizia "de rutină" iese în afara acestor etici pentru că îndepărterază în mod dureros şi permanent o parte sănătoasă a penisului băieţelului, nu protejează viaţa sau sănătatea pruncului şi, de fapt, crează noi riscuri. Operaţia medicală nenecesară de a mutila penisul unui bebeluş nu este mai justificată decât îndepărtarea unui deegt sau a unei alte părţi sănătoase a corpului.

Apoi, pe acelaşi site apare acel paragraf care poate fi transmis prin email, mess şi alte metode. O voi traduce şi pe aceea pentru cei care vor să ajute bebeluşii americani, şi gândind în viitor, şi ai lor şi ai celorlalţi, să rămână aşa cum s-au născut. 

Circumcizia nou-născuţilor de sex masculin este operaţia cea mai frecventă efectuată în SUA. Mulţi oameni consideră că există beneficii reale ale circumciziei masculine însă adevărul este că nicio societate medicală din lume nu o recomandă. de fapt, Asociaţia medicală americană numeşte operaţia "ne-terapeutică". Ceea ce este mai rău, peste 100 de bebeluşi mor în fiecare an în SUA ca rezultat al complicaţiilor rezultate în urma circumciziei.

Centrul pentru controlul bolilor prezintă recomandări de sănătate publică pentru circumcizia bărbaţilor în SUA - ignorând riscurile serioase precum hemoragia, infecţia, întâmplările nefericite din timpul operaţiilor şi moartea - în favoarea unui studiu extrem de neconcludent şi discutabil.

Centrul este expertul cel mai mare în sănătate publică în ţara noastră (SUA, n.t.) şi, ca atare, are responsabilitatea de a împărtăşi adevărul despre circumcizie.

Eu tocmai am luat atitudine, semnând petiţia adresată Centrului, cerând organizaţiei să facă o dare se seamă adevărată asupra vătămărilor şi riscurilor circumciziei.

Dacă şi tu crezi ceea ce cred eu, că trebuie să protejăm nou-născuţii de o operaţie dureroasă şi nenecesară, atunci alătură-te nouă, dând click pe linkul de dedesubt:

http://www.intactamerica.org

Pentru cine este interesat să afle mai multe informaţii despre circumcizie, ce presupune, ce implică, ce consecinţe are şi mai ales câte beneficii are sau nu are darmai ales câte rele poate cauza poate citi cele scrise pe site-ul http://www.circumcizia.org/.

Arătaţi că vă interesează de cei mici!!!

(Îmi cer scuze pentru eventualele greşeli, nu am apucat să fac o corectură a materialului)

Niciun comentariu: