SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 12 octombrie 2009

vrei, nu vrei, plăteşti

Cam asta e mentalitatea după care se ghidează asiguratorii. Deja suntem obligaţi să plătim o asigurare obligatorie a automobilelor. Iar aceasta se va mări considerabil din anul următor. Dar toată lumea e mulţumită, probabil, că măcar sunt "asiguraţi". 

Acum, văzând că banii pe care îi încasau în mod normal pe RCA-uri, chiar şi cu mărirea de la anul, nu le ajung, iar oamenii şi-au retras banii din miraculoasele pensii private, iar din pensiile obligatorii nu prea scot mare lucru, asiguratorii s-au gândit la o altă modalitate de a mai băga mâna în buzunarul cetăţeanului şi de a mai scoate ceva mălai. Aşa că s-au înţeles cu minunaţii noştri guvernanţi, care au adoptat anul trecut în noiembrie legea asigurării obligatorii a caselor. Vrei, nu vrei, ai nevoie, nu ai nevoie, vei plăti pentru că ai casă. Mâine poimâine vor băga legea aerului, nu că ar el prea curat, ci pentru că respiri pe teritoriul României. Aşa cum Monsanto vrea patentul pentru câteva gene amărâte din porc pe care au reuşit şi ei să le descopere după muncă istovitoare de ani de zile.

Cât s-a băgat în această afacere, pe faţă? Cam 4,545 milioane de euro, sumă ce a venit de la 13 asiguratori... Dacă ne aducem aminte că suma care se vehicula mai demult pentru o asigurare anuală era de vreo 20 de euro (chiar dacă pare ridicolă în comparaţie cu cea pentru automobile), deşi cu siguranţă nu va rămâne aşa, şi având în vedere că se ştie că vor fi aproximativ 8,5 milioane, reiese că, doar într-un an, suma totală va fi 170 milioane euro, ceea ce înseamnă de vreo 37 de ori mai mult, sau pe limba altora, un venit de 3700%. E, aşa da afacere. 

Dar nu-i bai, pe ăia de sus nici în fund nu-i doare. Noi ne răcim gurile şi ne obosim degetele de pomană, iar ei vor face în continuare toate manevrele lor, pentru că românul e bun şi blând. 

Niciun comentariu: