SONDAJ

Aş începe prin a vă ruga să participaţi la sondajul următor, gândindu-vă serios şi fiind sinceri! Luaţi în calcul faptul că este vorba despre o maşină electrică, adică una care nu foloseşte niciun fel de combustibil solid, lichid sau gazos.
Vă mulţumesc!

cât de mult aţi fi dispus/ă să plătiţi pentru o maşină care nu consumă nimic?

luni, 12 octombrie 2009

ce haioşi sunt aştia...

Un articol apărut pe http://www.corporatenews.ro/articol/Proiecte-imobiliare/32141/Dezvoltatorii-Preturile-locuintelor-nu-vor-scadea-sub-900-euro-mp.html ne previne că preţurile nu vor scădea sub 900 de euro pe metrul pătrat. Dar cine spune asta? Normal, cei care au construit cu gândul la îmbogăţirea rapidă, iar acum caută tot felul de subterfugii de a păcăli oamenii. Da, apare acolo o specificare conform căreia acest preţ se referă doar la locuinţele de calitate. Hahahahahaha!!!! Cred că mulţi dintre voi au fost în vizită la asemenea locuinţe şi au plecat cât de repede au putut. 

Am făcut recent un calcul pentru o casă de 100 mp, din beton, caramida porotherm, geamuri termopane, parchet, gresie, faianţă, etc. Casa era facută din mai multe straturi: adică, turnai beton pentru fundatie de o jumătate de metru grosime, pentru parter şi etaj, apoi acopereai partea exterioară cu cărămidă (mai puţin subsolul), peste care puneai geamurile. Pereţii interiori făcuţi din cărămidă, nu gips-cartonul pe care îl folosesc ăştia la "construcţiile de calitate", podelele dintre subsol si parter si parter si etaj făcute din ciment (şapă de beton). Fiecare element de susţinere, precum şi şapele sunt întărite cu fier-beton. termopanele sunt la dimensiunile cele mai mari şi unele dintre cele mai mari preţuri pe metrul pătrat. Mai pui parchetul, gresia şi faianţa, de calitate medie, pentru că nu veţi vedea voi calitatea peste medie la "locuinţele de calitate" şi îţi iese un maxim 200 de euro pe metrul pătrat. Nu 900. Iar dacă iei la bani mărunţi toată treaba şi îţi alegi materiale de calitate dar la un preţ bun poţi ajunge şi la 150 euro pe metrul pătrat. Şi ştii sigur că ai o casă solidă, nu o chichineaţă care la primul viscol mai serios sau cutremur peste 5 grade se poate nărui. Cu pereţi prin care se aude şi o băşină trasă mai tare. 

Dar ei încearcă, fac tot felul de propuneri financiare, care mai de care mai haioase, oferte de tot genul, cum ar fi: îţi dau parcare gratuită (pe care alţii mai "şmecheri" o vând cu 10.000 euro), îţi dăm televizor de 100 cm pe diagonală, îţi dăm maşină gratuită, etc. Eu sincer aş vrea să văd când vor ajunge să spună: hai, semnează contractul şi îţi dăm casa gratuit... La cum se mişcă apele, probabil că mai bine o vor dărâma decât să o vândă la un preţ normal...

Hahahahahaaha!!!!

Niciun comentariu: